Listeler

Yurtdışı Tatili Yapacaklara En Güzel Ülke Önerileri

İnsanlar için yurt dışı tatilinin ayrı bir anlamı bulunuyor. Yurt dışında tatil yapmak isteyen, ancak gideceği rota hakkında karar veremeyen birçok insan mevcut. Ülkenizden bambaşka bir yerde yeni insanlar tanımak ve yeni yerler görme fikri, oldukça hoş olsa gerek. Ancak, yurt dışı tatillerinden önce gidilecek ülkelerin belirlenmesi, bu ülkelerde ziyaret edilecek yerlerin planlamasının yapılması, karşılaşabileceğiniz sürprizlerin tespiti gibi başlı başına önem teşkil eden birçok şey daha var. Sizler için tüm bu bilgileri derlediğimiz yurtdışı tatili yapacaklara en güzel ülke önerileri listesini okumaya hazır olun. İşte yurt dışında gidilecek en güzel 3 ülke ve bu ülkelerde yapabileceğiniz birbirinden güzel aktiviteler!

İçerik Navigasyonu

Filipinler

Filipinler dünyanın sayılı güzelliklerini barındıran, çok enteresan bir köşesi. Pasifik Okyanusu’nun batı yakasında bulunan Filipinler Cumhuriyeti, toplamda 7.500’den fazla ada ve adacığın bir araya gelerek oluşturduğu ada ülkesi olarak biliniyor.

Bu özelliği ile bile oldukça eşsiz bir ülke olan Filipinlerde yapılacak birçok şey var. Rotanızı Filipinlere çevirerek yurt dışı tatil deneyiminizi benzersizleştirmeniz mümkün. Filipinlerde ne yapabilirim diye soracak herkes için birkaç ipucu verelim.

1. Banaue Pirinç Tarlaları Terası

Filipinler, pirinç tarlaları ile meşhur bir ülke. Filipinlere gitmişken de bu harika görselliği görmeden dönmeyin deriz. Filipinler sıradağlarında bulunan Banaue Pirinç Terasları, ülkenin hem tarım alanında özel noktalarından biri hem de bu özel noktalar görülmek için kayda değer güzelliğe sahip. UNESCO Dünya kültürel miras listesinde bulunan bu güzelliği kaçırmayın.

2. Boracay

Elbette pirinç tarlalarının güzelliği aklınızı başından alacak, ancak Boracay kadar değil. Tatil denince biz Türklerin aklına gelen deniz, kum, güneş üçlüsünü eşsiz bir ambiyansla yaşamak isteyenlere, Boracay adasına uğramadan dönmeyin diyoruz. Boracay, Filipinlerin yalnızca 35.000 nüfuslu küçük bir adası. Ancak, adanın eşsiz güzelliğinin yanı sıra berrak suyu ve 7 kilometre uzunluğundaki kum plajı, aklınızı başınızdan almaya yetecek.

3. Mayon Volkanı

Filipinlere gidip de Mayon Volkanı Ulusal Parkı’nı görmemek olmazdı. Mayon Dağı ya da Mayon Volkanı olarak bilinen bu muhteşem Volkan, dünya üzerinde bulunan aktif volkanlardan yalnızca biri. Volkan çevresi ulusal park haline getirilmiş ve ziyarete açık. Buradan Volkan’ın tüten bacasını izlerken, bu eşsiz doğa harikasını gözlemleyebilir ve kendinize unutulmaz bir hatıra oluşturabilirsiniz.

4. Çikolata Tepeleri

Daha önce hiç çikolata tepesi diye bir şey duydunuz mu? Duysanız bile inanın bu yenilebilecek bir çikolata değil. Filipinler’de, Bohol bölgesinde bulunan Çikolata Tepeleri’nden bahsediyoruz. Yemyeşil otlarla kaplı tam 1268 adet, neredeyse eşit boylardaki tepeler, son bahar geldiğinde sararan yaprakları sayesinde Çikolata Tepeleri adını almış. Görsel olarak dünyanın hiçbir yerinde eşi benzeri bulunmayan bu güzel noktayı görüp, dünyaya olan bakış açınızı değiştirebilirsiniz.

5. Puerto Princesa Yeraltı Nehri

Filipinler anlatmak ile bitecek bir ülke değil, bu sebeple son bir yer önerisinde daha bulunup bir baka ülkeye, Amerika’ya geçeceğiz. Filipinler’de Puerto-Princesa Yeraltı Nehri Milli Parkı. Adında yeraltı nehri geçtiğine göre, aklınızda ufak da olsa bir hayal kurmuşsunuzdur.

Ancak, bu milli park pek hayal edilebilecek bir yer değil. 222 kilometre karelik doğal bir oluşumu kapsayan milli park, 2011 yılında Doğanın 7 Harikası listesinde bulunmaya layık görüldü.

Puerto Princesa nehrinin dağlar ile kesişen bölgesinde bir oyuktan girilen yer altı nehri, uzun uzadıya kapalı bir nehirken, bu nehir içinde minik şelaleler ve bir alt kat olarak 2. bir nehir bulunduğu da, bu eşsiz mekana ait bilgiler arasında.

Asla unutamayacağınız bir tatil deneyimi için doğanın cömert davrandığı Filipinler, yurt dışı tatili tercihiniz adına ilk sırada olmayı hak eden bir ülke. Ülkede ziyaret edilebilecek yüzlerce eşsiz mekan, volkan, nehir, ulusal park ve tapınak bulunurken, listede yalnızca birkaçını ele alabildik.

Amerika Birleşik Devletleri

Amerika Birleşik Devletleri, yüzölçümü olarak dünyanın en büyük ülkelerinden biri. Hal böyle olunca da ülke büyük eyaletlere bölünmüş. Bu büyük eyaletler içerisinde ziyaret edilebilecek o kadar çok yer var ki, hangisini listeleyeceğimizi bilemedik. Ancak, konu Amerika olunca ilk sıralarda ne olacağını çok iyi biliyoruz.

New York City

New York, Amerika’nın en çok turist çeken şehri. Bu büyük metropolde yapılabilecek çok fazla şey bulabilirsiniz. Amerika’nın en ünlü restoranları, özgürlük heykeli ve ünlü Times meydanı bu şehirde bulunuyor.

1. Empire State Binası

New York’ta yapabileceğiniz en güzel şeyler arasında Empire State binasını ziyaret etmek bulunuyor. Empire State tam 381 metre yüksekliği ile inşa edildiği yıllarda sadece Amerika’nın değil, dünyanın da en yüksek binası konumundaydı. Uzun yıllar bu durumu elinde bulunduran ve New York’a gelenleri kendisine çeken bu tarihi yapı, 1931 yılında tamamlandı. Empire State’de tam 101 kat bulunuyor ve bu özel yapının 86. katından şehri izlemek için gözetleme yapmanız mümkün.

2. Times Meydanı

New York’a gelenlerin en uğrak yeri, genellikle şehrin merkezi sayılan Times Meydanı’dır. Dünyanın en ünlü meydanlarından biri olan Times, New York denince akla gelen en özel yerlerden biri. Şehrin 100 yıllık değişim fotoğraflarında dahi yerini koruyan binalar ile birlikte pek değişime uğramamış bu özel yer, genellikle ulusal kutlamalar, protestolar, gösteriler, yılbaşı kutlamaları gibi aktiviteler adına oldukça fazla ziyaret edilen noktalar arasında.

3. Özgürlük Heykeli

Tüm dünyanın bildiği en özel yapıların arasında bulunan Özgürlük Heykeli, Amerika’nın New York eyaletinde ve New York City şehrinde bulunuyor. Hikayesi ile şaşırtan bu dev heykel, aslında Osmanlı İmparatorluğu’nun son sultanlarından olan Sultan Abdülaziz’in siparişi üzerine hazırlanmış. Osmanlı İmparatorluğu teslim almayınca seneler sonra birkaç ekleme ile ABD’ye 100. yıl hediyesi olarak gönderilen bu dev heykeli, Liberty adası üzerinde görebilirsiniz.

4. Central Park

Amerika tatilinizin en keyifli anlarından birini de New York şehrinin göbeğinde yer alan Central Park’ı ziyaret ederek çıkarabilirsiniz. Bu eşsiz park, devasa gökdelenlerin hemen yanı başında şehrin tam ortasında nefes alınması için oluşturulmuş özel bir alan.

Los Angeles

Amerika denince akla gelen bir başka şehir ise Los Angeles. Bu eşsiz şehir adeta 24 saat yaşıyor. Tüm tatilinizi burada tercih etmeniz durumunda yapacaklarınız arasına kumarhane keyfini de ekleseniz iyi edersiniz. Zira şehir, kumarhaneler şehri olarak ünlü. Bu şehirde yer alan bir diğer özel yer ise HollyWood. Buraya kadar gelmişken dünya sinemasının merkezi olan HollyWood’u da ziyaret edebilirsiniz.

Arizona / Grand Kanyon

ABD’nin en özel ve en çok turist çeken lokasyonlarından biri de Grand Kanyon (Büyük Kanyon). Bu özel kanyon milyonlarca yıl içerisinde oluşan depremler neticesinde kendiliğinden oluşmuş. Dünyanın en büyük doğal vadisi ve en geniş kanyonu olan Grand Kanyon, Amerika’nın Arizona eyaletinde bulunuyor.

Güney Afrika Cumhuriyeti

Dünyanın en güzel ve en özel tatil organizasyonunu gerçekleştiren ülkelerden biri ve yurt dışı tatili için en uğrak lokasyonlarından olan Güney Afrika, sizlere safari yapma fırsatı tanıyor. Aklınızda yurt dışına çıkmak ve dünyanın sayılı ulusal parklarında safari keyfi yaşamak varsa doğru adres Güney Afrika Cumhuriyeti olacaktır.

Güney Afrika, Afrika kıtasının en güneyinde yer alan ve 3 tarafı okyanuslarla çevrili bir ülke. Batısı Atlas Okyanusu, doğusu ise Hint Okyanusu ile bezenmiş bu özel ülkede, Cape Town ve Johannesburg adında iki özel, turistik şehir de bulunuyor.

Bitki Örtüsü ve Yaban Hayvanları

Başkent Pretoria’dan başlayan safari turları ile aslanlar, filler, zürafalar ve dahasını yakından görme şansını elde etmek isteyebileceğiniz Afrika, toplamda 20.000’den daha fazla bitki örtüsü çeşidi ve ortalama 1.000 farklı çeşide sahip yaban hayvanına ev sahipliği yapmaktadır.

Aklınıza gelebilecek ve belgesellerde izlediğiniz her türden hayvanın bulunduğu Güney Afrika, safari tatili için vazgeçilmez lokasyonlardan biri.

Şarap Mahzenleri

İngiliz ve Fransız devletinin sömürgesi olarak uzun yıllar bu iki ülkenin etkisinde kalan Güney Afrika, bu sebeple eşsiz şarap mahzenlerine de sahip. Güney Afrika’nın Batı Cape bölgesinde yer alan ünlü şarap mahzenleri, ülkede yalnızca Fransa’da yetiştiği düşünülen şiraz üzümlerinin de yetiştiği bir yer. Bu üzümler sayesinde bugün Fransız olarak bilinen birçok ünlü şarabın üretimini de gerçekleştiren Güney Afrika, Şarap tadım turları düzenlenen nadide ülkelerden biri.

Cape Town

Safari ve şarap tadımı gezilerinden sonra yapmak isteyeceğiniz şeylerden biri de okyanusa cephesi bulunan eşsiz sahillerde tatilin tadını çıkarmak olabilir.

Özellikle Güney Afrika’nın en eski şehri Cape Town, bu türden bir tatil için biçilmiş kaftan. Şehir limanı ve Ümit burnunun da yer aldığı, dünyanın en güney noktası olarak bilinen bu özel şehir, eşsiz bir tatil deneyimi yaşamanız adına sizleri bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir