Listeler

Yurtiçi Tatil Yapacaklara En Güzel 8 Gezilecek Yer

Yurtiçi tatil yapacaklara en güzel 8 gezilecek yer önerisinde konaklama, deniz, tarihi yerler ve diğer eğlencelerin bir arada bulunduğu tatil yerlere öncelik verilmiştir. Herkesin farklı olan tatil zevkine uygun olabilecek yerlerin mutlaka görülmesi gerekmektedir.

İçerik Navigasyonu

Kaz Dağları, Balıkesir

Balıkesir sınırları içerisinde bulunan Kaz Dağları temiz havası ile tatilcilerin en fazla tercih ettiği yerlerden birisidir. Kaz Dağları oksijen deposu olarak bilinmektedir. Kaz Dağları eşsiz dere ve şelaleleri, tarihi yerleri ile hem otel hem de çadır tatiline uygundur. Kaz Dağlarında gezilecek yerler ise;

  • Kaz Dağları Milli Parkı
  • Hasanboğuldu
  • Kızılkeçili Köyü
  • Zeus Altarı
  • Mıhlı Şelalesi
  • Sarıkız Tepesi
  • Pınarbaşı
  • Sütüven Şelalesi

Kaz Dağları tatili yaparken eşsiz doğa manzaraları yanında Akçay, Ayvalık, Altınoluk, Güre gibi yerleşim alanlarında bulunan eşsiz plajlarda denize girebilirsiniz. Ayrıcı adalar turu yapmakta mümkündür. Kaz Dağları kamp ve doğa tutkunları için mutlaka gezilecek yerler arasında olması gerekir. Kaz Dağlarında bulunan köylerden doğal ürünler ve özellikle zeytinyağı bulabilirsiniz.

Salda Gölü, Burdur

Türkiye’nin Maldiv adaları olarak gündeme gelen Savda Gölü Burdur il sınırları içerisinde yer almaktadır. Son zamanlarda haberlere de çokça konu olan Savda Gölü berrak ve temiz suyu ile tatilcilerin en fazla merakını çeken turizm merkezi olmuştur.

Salda Gölü etrafında yürüyüş yapabilir, kamp kurabilir ve hayatınıza değer katan muazzam resimler çekinebilirsiniz. Türkiye’nin doğallığını ve temizliğini koruyabilen sayılı gölleri arasında bulunan Salda Gölü mutlaka görülmesi gereken yerler arasında olmalıdır. Salda Gölü sakin ve huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için önemli bir seçenektir.

Kapadokya, Nevşehir

Sadece Türkiye değil tüm dünyaca bilinen Kapadokya Nevşehir sınırları içerisindedir. Kapadokya’nın meşhur olmasını sağlayan Peri Bacaları ilginç yapılarıyla tüm dünyadan ziyaretçilerin uğrak noktasıdır. Kapadokya ziyaretinde en fazla tercih edilen gezme yöntemi ise balon turlarıdır.

Asırlar boyu süren Peri Bacaları oluşumunu tepeden görmek farklı bir heyecan olmaktadır. Kapadokya tatil yapacaklar için seçenekler şöyledir; Peri Bacaları Vadileri, Kaya Kiliseleri, Soğanlı Vadisi, Ihlara Vadisi, Göreme Açık Hava Müzesi, Çavuşin ve Güllüdere ve Paşabağ Vadisi sayılabilir.

Kapadokya tatili yapanlar sıkılmaya vakit kalmadan dolu dolu bir tatil yaşayabilir. Kapadokya’ya karayolu ile ulaşım olduğu gibi Nevşehir havaalanından havayolu ile gitmek de mümkündür. Kapadokya düzensiz yapılaşmaya karşı son dönemlerde yapılan çalışmalarla kontrol altına alınarak birçok uygunsuz yapı için yıkım kararı uygulanmıştır. Ancak doğal dokusundan hiçbir kaybı olmamıştır.

Doğu Ekspresi

Doğu Ekspresi muhteşem doğa eşliğinde birçok il ve ilçeyi kapsayan yataklı vagonlara sahip trenlerle gerçekleşmektedir. Doğu Ekspresi gezisi Ankara Tren Garı’ndan başlayarak Kars’a kadar ortalama 25-26 saat sürmektedir.

Doğu Ekspresi Türkiye’nin en uzun tren yolu rotasıdır. Doğu Ekspresi güzergâhı üzerinden Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve varış noktası olarak Kars bulunmaktadır. Doğu Ekspresinde seyahat yapmak için Pulman, Örtülü Kuşetli ve Yataklı olarak üç tür seçenek bulunmaktadır. Doğu Ekspresi seyahatleri özellikle kış aylarında yoğun talep görmektedir. Doğu Ekspresi ile seyahat yapmak isteyenlerin aylar öncesinden rezervasyon yaptırmaları gerekebilir.

Fethiye, Muğla

Fethiye tarihi yerler, plajlar, koylar ve kamp alanları ile ülkemizin en fazla turist ağırlayan yerlerinden birisidir. Tatilciler için birçok seçenek bulunan Fethiye Muğla sınırları içerisindedir. Fethiye konum olarak Göcek ve Kalkan arasında yer alan geniş bir alana sahiptir. Fethiye’de safari turları, tekne turları, paraşütle atlama, yüzme ve kamp yapmaya uygun birçok yer bulunmaktadır. Farklı tatil yapma alışkanlığı olanlar için Fethiye’de yapılması ve gezilmesi gereken yerler şöyledir;

  • Babadağ’dan Paraşütle atlama
  • Kabak koyu
  • Kelebekler Vadisi
  • Ölüdeniz
  • Çalış Plajı
  • 12 Adalar Turu
  • Cennet ve Katrancı Koyları
  • Saklıkent Kanyonu
  • Rafting

Fethiye doğa ve su sporları merkezi olmanın yanında tarihi yerler açısından da oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Fethiye merkeze yakın Kayaköy tarihi yerleşim alanı, tarihi Likya Yolu, Kral Mezarları, Tlos antik Kenti, Pınara Antik Kenti ve Telmessos Antik Kenti gibi birçok tarihi yerleri gezebilirsiniz. Fethiye merkezde bulunan geniş parklar, liman ve eğlence mekanları gece ailenizle birlikte vakit geçirmeye uygundur.

Marmaris, Muğla

Marmaris Muğla’nın nüfus bakımından en büyük ikinci ilçesidir. Tatilcilerin doğa ve deniz ihtiyaçlarının tam karşılığını alabileceği bir yapıdadır. Marmaris benzersiz koy ve plajları ile maviyle yeşilin iç içe girdiği muhteşem bir görünüme sahiptir. Marmaris’te görülmesi gereken yerler ise şöyle sıralanabilir;

  • İçmeler Plajı
  • Turunç Halk Plajı
  • Uzunyalı Plajı
  • Kleopatra Adası, Sedir Adası
  • Kızkumu Plajı
  • Bördübet Koyu
  • Kumlubük Koyu
  • Boncuk Koyu
  • Hisarönü Koyu

Marmaris konaklamak isteyenler için otel, pansiyon ve kamp alanları olmak üzere birçok seçeneğe sahiptir. Marmaris dünyanın doğal limanlar sıralamasında en uzun doğal liman olma özelliğindedir. Marmaris günübirlik gidilip gelinebilecek Dalyan, Akyaka, Gökova ve Köyceğiz gibi tatil merkezlerine de yakın konumdadır. Marmaris şehir merkezi ve sahillerin temizliği açısından da oldukça başarılı bir tatil merkezidir.

Dalyan, Muğla

Dalyan’ı dünyaya tanıtan en büyük özelliklerden birisi Caretta Carettaların (Deniz Kaplumbağası) yumurtlama alanı olan İztuzu Plajıdır. Dalyan’ın merkezine giriş yaparak Dalyan Çayına ulaştığınızda sizi tüm ihtişamıyla Kaya Mezarları karşılayacaktır.

Kaya mezarlarının hemen arkasında ise Kaunos Antik Kenti yer almaktadır. Dalyan Çayı Köyceğiz Gölünü Akdeniz’e bağlamaktadır. Dalyan Çayı’nın denizle buluşma noktasında ise yabancı filmlerde yer alan sazlık adaları görünümü mutlaka görülmesi gereken manzaralar arasındadır.

Dalyan tatili yaparken gezilip görülmesi gereken yerler ise şöyledir; İztuzu Plajı, Sülüngür Gölü, Sultaniye Kaplıcaları, Köyceğiz Gölü, Ekincik Koyu ve mağarası, Yuvarlak Çay, Kaunos Ankit kenti görülmesi gereken yerler arasındadır. Dalyan son düzenlemeler ile Muğla’ın Ortaca İlçesine bağlanmıştır.

Dalyan’a en hızlı ulaşım Dalaman Havalimanıdır. Dalyan huzurlu, sakin ve doğal güzellikleri oldukça fazla olan bir turizm merkezidir. Dalyan merkezden İztuzu Plajına neredeyse her yarım saatte (sezonda) kanal üzerinden tekneyle ulaşım sağlanmaktadır. Sazlıklar arasında şanslıysanız bir veya birkaç tane Caretta Caretta görme ihtimaliniz de bulunmaktadır. İztuzu plajına tekneyle yolculuk Kaya Mezarları’nın önünden olduğu için Kaya Mezarlarını ve Kaunos Antik Kentini farklı açılardan görme olanağı da vardır.

Amasra, Bartın

Amasra tarihi dokusuyla Karadeniz’in en güzel yerleşim yerlerinden birisidir. Amasra Bartın İline bağlı ve şehir merkezine 25 km mesafededir. Amasra 5000 yıllık bir kuruluş serüveni ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Karadeniz’in yemyeşil doğasına sahip olan Amasra plajlarıyla ve tarihi yapısıyla mutlaka görülmesi gereken yerler arasına dahil edilmelidir. Amasra merkezde balık lokantaları, plajlar ve tekne turlarıyla eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

Amasra’da ağlayan ağaç, kemere köprüsü, Amasra Kalesi, Direkli kaya, Liman ve Müzeleri gezebilirsiniz. Amasra’da konaklamak isteyen misafirler için kamu kurumlarının misafirhaneleri, pansiyonlar ve oteller bulunmaktadır.

Karadeniz genel olarak yüzmeye uygun olmada Amasra plajları koy şeklinde olduğu için rahatlıkla yüzülebilir. Amasra’ya gidenler için en güzel yemek ise balıktır. Balık yemek için sahilde bulunan lokantaları tercih edebileceğiniz gibi liman tarafında bulunan teknelerde de balık yemenin keyfini çıkartabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir