Haberler, Sizce

Zonguldak’ta Feci Kaza Can Aldı

Zonguldak’ın ilçesi Kilimli’de meydana gelen feci kaza sonucunda Sercan Daliacı(23) hasyatını kaybetti. Hemzemin geçitte gerçekleşen kazada üzerlerine gelen treninin çarpması sonucu iki arkadaştan biri ağır şekilde yaralanmıştı.

Güvenlik kameralarına da yansıyan bu kaza, 29 Temmuz’da meydana geldi. İsimleri Onur Küçüker(21) ve Sercan Deliacı(23) olan iki arkadaş, motosiklet ile hemzemin üzerinden geçmekteydiler. O sırada üzerlerine gelmekte olan treni son anda fark eden Onur Küçüker direksiyonunu kırarak trenden kaçmayı başardı. Fakat Sercan Deliacı onun şanslı değildi. Tren üzerine gelirken motosikletin ani manevrası sonucunda dengesini kaybedip yere düşen Sercan Deliacı, feci bir şekilde yaralandı.

trafik-kazasi-2017.jpg

5 Günlük Yaşam Savaşı

Trenin önünde sürüklenen ve ağır yaralanan Deliacı, hemen ambulans çağırılarak Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Bir taşeron firma için işçi olarak çalışan Deliacı’nın hastanedeki yaşam mücadelesi tam 5 gün sürdü. 5 gün boyunca yaşam ile ölüm arasında gidip gelen Deliacı, bu 5 günün sonunda yaşam savaşını kaybeden Deliacı, son yolculuğuna uğurlandı.

zonguldak-kaza-1.jpeg

Kamera Kayıtlarına Ulaşıldı

Polisin soruşturma başlattığı kazanın görüntülerine bakıldığında, hemzemin geçidin bariyerlerinin kapalı olduğu görülüyor. Hem zeminden geçmek isteyen motosikletli iki kişi, bariyerler kapalı olmasına rağmen hemzemin üzerine çıkıyorlar. Bir süre sonra arkalarından gelmekte olan treni fark ediyorlar. Önde sürücü hızla motosikletin direksiyonunu kırarak manevra yapıyor ve kurtuluyor. Sürücünün arkasındaki arkadaşı ise bu manevra sonucunda dengesini kaybederek yere düşüyor. Tren fren yapmasına rağmen momentumdan kaynaklı olarak hemen duramıyor ve yere düşen yolcuyu bir süre sürüklüyor. Bunun sonucunda ise yolcu, ağır yaralar alıyor.

 

  1. Peki, sizce bu tür kazaları önlemek adına yapılması gerekenler nelerdir?

    1. Daha fazla uyarı levhası ve ışıklandırma sağlanmalı.
    2. Araç kullanıcıları bilinçlendirilmeli.
    3. Yaptırımlar ve cezalar ağırlaştırılmalı.
    4. Hepsi!
    2 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir