Kültür, Sinema

2017’nin En İyi Filmleri Arasında Bir Türk Filmi de Var!

Time Dergisi her yıl ”Yılın En İyi Filmleri” listesi hazırlıyor. Dünyanın en iyi 10 filminin belirlendiği listede bu yıl bir Türk filmi de yer alıyor. Ceyda Torun’un yönettiği ‘Kedi’ isimli belgesel film listenin beşinci sırasında bulunuyor.

Time Dergisi’nin hazırladığı ‘Yılın En İyi Filmleri’ listesini 2017 yılında oluşuran isim Stephanie Zacharek; listedeki tüm filmlerin kendisini etkilendiğini ve düşündürdüğünü ifade etmesinin yanı sıra tüm filmlerin ”kazanan” olduğunu belirtti.

2017 yılının en iyi filmleri listesinde Steven Spielberg’in yönettiği film The Post ilk sırada yer alıyor.

İçerik Navigasyonu

1. The Post: Steven Spielberg

Ocak 2018 tarihinde vizyona girecek olan filmin başrolünde; Meryl Streep, Tom Hanks ve  Alison Brie oynuyor. Dram ve gerilim türündeki filmde,1971 yılında Pentagon belgeleri etrafında dönen yasal süreç konu edilmektedir.

2. Lady Bird: Greta Gerwing

Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts gibi oyuncuların rol aldığı filmin 2018 mayıs ayında vizyona girmesi bekleniyor. Film; insanların şekillendiği ilişkileri, inançları ve yuva olarak nitelendirilen yerin benzersizliğini etkileyeci bir bakış açısı ile anlatıyor.

3. The Lost City of Z: James Gray

Nisan 2017 tarihinde gösterime giren film, macera türünün en iyi örneklerinden biridir. Charlie Hunnam, Sienna Miller, Tom Holland gibi oyuncular filmde yer alıyor.

4. Personal Shopper: Kristen Stewart

Olivier Assayas’ın yönettiği filmin başrolünde Kristen Stewart rol alıyor. Dram ve gerilim türünde olan film haziran 2017 tarihinde gösterime girmişti.

5. Kedi: Ceyda Torun

Ceyda Torun’un imzasını taşıyan belgesel niteliğindeki filmde, İstanbul sokaklarında yaşamaya çalışan kedilerin hikayeleri anlatılmaktadır.

6. Call Me By Your Name: Luca Guadagnino

Romantik, drama türündeki filmi ünlü yönetmen Luca Guadagnino yönetirken; filmin oyuncu kadrosunda ise Armie Hammer, Elena Bucci, Vanda Capriolo, Amira Casar, Timothée Chalamet, Victoire Du Bois ve Esther Garrel yer alıyor.

7. Dunkirk: Christopher Nolan

2. Dünya Savaşı’nın kaderini belirleyen olaylardan biri olan Dunkerque Tahliyesi’ni konu edinen filmin yönetmenliğini Christopher Nolan üsleniyor.

8. Faces Places: Agnes Varda

Belgesel türünde yapılan filmde Agnes Varda ve JR’ın; Fransa’nın köylerini gezerken insanlara ve mekanlara dair deneyimlerini gözler önüne seriyor.

9. Get Out: Jordan Peele

Jordan Peele imzalı korku türündeki yapımın başrollerini Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford üstleniyor.

10. Girls Trip: Malcolm D. Lee

Komedi türündeki yapımın yönetmeni Malcolm D. Lee, oyuncuları ise Regina Hall, Queen Latifah, Jada Pinkett Smith.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir