Seyahat, Yaşam

Bavul Hazırlarken Yaptığınız 5 Hata

Tatile çıkacaksınız ve bavulunuzu hazırlamanız gerekiyor. Bu durum bir kaçınız için oldukça karışık görünebilir. Ancak dikkat edilmesi gereken bir kaç noktayla bavulunuzu çok rahat hazırlayabilir, tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Bavulunuzu hazırlarken gözönünde bulundurmanız gereken başlıca unsurlar, seyahat edeceğiniz havayolu şirketleri, gideceğiniz ülkenin iklimi, hava durumu ve genel örfleri, seyahat edeceğiniz yerlerde yapmayı planladığınızı aktivitelerdir.

Aşağıda sıralanan hataları yaptığınız unutmayınız ki tadınız kaçabilir.

  1. İçerik Navigasyonu

    Havayollarının Uyguladığı Bagaj Kurallarına Dikkat Etmemek

Bazı havayolu şirketlerinde bagaj büyüklüğü ve ağırlığı hususunda kısıtlamalar vardır ve bu kısıtlamalarınn dışına çıkmanız durumunda ek para ödemeniz gerekebilir. Bu da daha tatile çıkarken sizin için tatsız bir başlangıç demektir.

Örneğin; Pegasus Havayolları 8 kg ağırlığı geçmeyen kabin boy (55cm * 40cm * 20cm boyutlarındaki) valizleri ek bir ücret almadan kabine konulmak şartıyla kabul etmekte, daha ağır ve büyük bavulları için kargo bölümünde taşınmak üzere bir ücretlendirme yapmaktadır. Türk Hava Yolları da kabin boy bagaja izin verirken belli ağırlığın üzerindeki kargoda taşınacak bavullar için ekstra bir ücret talep edebiliyor. Aynı şekilde Sunexpress, Rynair, EasyJet gibi farklı havayollarının da kendilerine göre bagaj kuralları var. O nedenle seyahate giderken ekstra bir masraf ile karşılamak istemiyorsanız mutlaka gideceğiniz havayollarının bavul limitlerini araştırıp, öğrenerek bavulunuzu ayarlamalı ve hatta evden çıkmadan bavul ağırlığını tartarak limit içinde kalıp kalmadığına bakmalısınız. Unutmayın ki fazla ağır veya büyük bir bavul seyahatinize ek bir masraf yükleyebilir.

  1. Gideceğiniz Yerin Özelliklerini ve Seyahat Amacını Gözardı Etmek

Eğer gideceğiniz yer bir kayak merkezi ise ve burada doyasıya kayak yapmayı planlıyorsanız, bu durumda yanınıza stilettonuzu veya incecik bir bluzu almaya gerek olmayacaktır. Yahut deniz tatilinde deniz geniş ve kum üçlüsünden yararlanacaksanız, yanınıza kalın bir şey almak anlamlı olmayacaktır. Gidilen yerin özelliklerinin gerektiği kıyefetleri göz ardı etmek, bavulunuzun gereksiz ağır olması anlamına gelebilir. O nedenle tatile çıkmadan önce mutlaka gideceğiniz yerin ortamı hakkında fikir sahibi olarak hareket edin ve destinasyonunuza uygun kıyafetlerinizi alın.

  1. Bavulunuza Gereksiz Eşya Koymak

Daha önceden seyahatleriniz için almış olduğunuz seyahat boy ütüler, su ısıtıcıları, saç kurutma makinaları vb. gibi eşyalar her zaman ihtiyacınız dahilinde olmayabilir. Bavulunuza bunları tıkıştırmak ve bavullarınızı patlatacak bir halde kapatmak canınızı sıkabilir. Kalacağınız otel, motel, hostellerde bu gibi kolaylıkların olup olmadığını öğrenirseniz boş yere hem gereksiz eşya ağırlığını taşıyıp hem de ekstra bagaj parası ödemezsiniz.

  1. Giyilecek Ayakkabıları ve Kıyafetleri Doğru Seçmemek ve Yerleştirememek

Gideceğiniz seyahatların bazıları öyle yerlerdirki sadece bir ayakkabı bir kaç t-shirt ve iki şort yeterli olur. Bu tür seyahatler genel de sırt çantasıyla da gezilebilecek, çok da şıklık gerektirmeyen tatillerdir. Bu tatiller için yapılan yanlış kıyafet ve ayakkabı seçimleri sizin oralarda sıkıntıya sokar. Tatiliniz eğer bu tür bir tatilse, fazla kıyafet ya da ayakkabı koymanız pek anlamlı olmayacaktır. En fazla 2 adet ayakkabı sizin işinizi görecektir. Diğer taraftaneğer tatilinizde bir gece çok özel bir davete katılacak ya da çok şık bir restoranda yemek yiyecekseniz buralara uygun şık birşeyleri yanına almanız gerekecektir.

Seyahate çıkarken de bavulunuzda en fazla yer kaplayacak olan ayakkabınızı ayağınıza giyerseniz, bavulunuzda hem yerden hem de ağırlıktan tasarruf edersiniz.  Aynı şekilde orada gerekebilecek mont gibi üstleri de üzerinize giymeniz size bavulda ek yer kazandıracaktır. Bavulunuzu hazırlarken ayakkabılarınızı bir poşet içinde ve en altta olmasına da dikkat etmelisiniz.

  1. Gidilecek Yerin Hava Durumundan Bihaber Olmak

Seyahate çıkmadan önce gideceğiniz yerdeki hava koşullarını öğrenmeden bavul hazırlamak, tatilinizi zehir edecebilecek veya en azından keyfinizi kaçıracak bir durum yaratabilir. Her zaman günlük güneşlik olan bir ülke sizin gideceğiniz tarihlerde bol yağışlı bir döneme girecek olabilir. Ya da tam tersi yağışlı olarak bildiğiniz bir yer o dönemde oldukça sıcak ve güneşli olabilir. O nedenle tatile çıkmadan hemen önce gideceğiniz yere ilişkin hava tahminlerine bakıp bavulunuza buna uygun kılık kıyafet almanızda fayda olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir