Yaşam

Yatak Odasında Havayı Temizleyen Bitkiler

Yatak odasına koyduğumuzda havayı temizleyip oksijen üreten bitkileri NASA’da çalışan bilim adamları araştırdı ve bunların başında aloa vera geliyor.

ALOA VERA

Aloa vera cildimize sağladığı bir çok faydanın yanında havanın temizlenmesi konusundada son derece önemli bir bitki.Aloa verayı yatak odasında bulundurduğumuz vakit sürekli oksijen üreterek akşamdan sabaha odanın havasını temizler ve soluduğumuz havanın en temiz hale gelmesini sağlar.

AREKA PALMİYESİ

Areka palmiyesi havayı temizleme konusunda son derece etkili bir yöntemdir.Sinüs sorunu yaşayan ve çok sık soğuk algınlığı geçiren kişiler için oldukça fayda sağlayan bu bitkiyi kişilerin yatak odalarında bulundurmaları çok yararlı olacaktır.

BARIŞ ÇİÇEĞİ 

Bulunduğu ortamın havasını temizleme kınusunda çok başarılı olan bitki o ortamın havasını yüzde atmış oranında temizler.

DUVAR SARMAŞIĞI

Denize kıyısı bulunan çoğu bölgenin ortak sorunu olan küf sorununa çare olan duvar sarmaşı ortamdaki küfün yüzde seksenine yakınını 12 saat gibi bir sürede yok eder.

ÇİN HERDEMYEŞİLİGün ışığına ihtiyaç duymayan bu bitki yatak odası gibi karanlık yerler için ideal bitkidir.Ortamdaki toksinleri temizleyerek temiz oksijen üretirler.

BOSTON FERN

Havayı temizleme konusunda oldukça başarılı bir bitkidir.

CÜCE HURMA PALMİYESİ

Ortamdaki havanın kirleticilerini yok ederek temiz hava sağlamaktadır.Ayrıca kuraklığa oldukça dayanıklı olan bitki uzun ömürlüdür.

 

 

 

 

  1. Evinizde bu bitkilerden bulunduruyor musunuz?

    1. Evet bulunduruyorum ayrıca çok seviyorum
    2. Hayır bulundumuyorum bakımı için ayıracak vaktim yok
    8 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir