Haberler

Ilgaz Dağı Hakkında Flaş Karar!

Dağ kayıyor. Ancak yetkililer önlem almak yerine tesisi açık bırakarak risk alıyor. Türkiye Kayak Federasyonu, Ilgaz dağındaki kayma sebebine rağmen, dağdaki tesislerini kapatmıyor. Oysa tehlikeden dolayı tesisin acilen kapatılması gerekiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı da yaşanması muhtemel olası bir felaketin olmaması adına tesisin kapatılmasını istediği bir resmi yazıyı gönderdiği öğrenildi.

İçerik Navigasyonu

Tesisin Kapatılması Gerekiyor

Türkiye Kayak Federasyonuna Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan ikaza rağmen Ilgaz zirvesinde bulunan tesis kapatılmıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığına ait olan ve işletmesini yürüten Türkiye Kayak Federasyonu, yapılan tüm ikazlara ve gönderilen resmi yazıya rağmen açık tutmaya devam ediyor. Ilgaz Dağı Milli Parkı içindeki tesisin kapatılması için yazı gönderildiği öğrenildi. Bakanlık tarafından gönderilen yazıda, toprağın kayması sebebi ile oluşan güvenlik zafiyetinden ötürü boşaltılması talimatlı bir yazının gönderildiği söylendi. Ancak tüm bunlara rağmen Türkiye Kayak Federasyonu, ikazlara kulaklarını tıkadığı görüldü. Tesis de hala kapatılmadı.

Ilgaz Dağı Tesisin Üstünde

Dağın açıkça kaydığı görülmesine rağmen tesis nedense açık tutuluyor. Türkiye Kayak Federasyonu Yetkililerince, Ilgaz Dağı Milli Parkı içinde bulunan kayak tesisi, toprak kayması riski ile karşı karşıya bulunuyor. Bakanlık yetkilileri durumun tetkiki için dağa mühendislerini gönderdi. İnceleme ile araştırmaların neticesi oluşan tespitlerin ışığında bir rapor hazırlayan mühendisler, olası bir felaketin yaşanmaması adına tesisin bir müddet kapatılmasına karar verdi. Durumu da bakanlığa bildirdi. Kararın da federasyona iletildiği belirtildi.

Can Güvenliği Adına

Gençlik ve Spor Bakanlığının yetkisinde olan Ilgaz Dağı Milli Parkı üstünde bulunan Türkiye Kayak Federasyonu kullanımındaki kayak tesisinin kapatılması için tam beş ay evvel resmi bir yazı gönderdiği öğrenildi. Tesisin herhangi bir can kaybına neden olmadan sağlamlaştırılması için kapatılması gerektiği ifade edildi. Çakılacak olan kazıklar ile zeminin sağlamlaştırılmasından sonra tekrar güvenle kullanıma açılması planlanan tesis için hala kapatma işlemi gerçekleştirilmedi.

Boşaltın Yazısı Çoktan Gitti

Türkiye Kayak Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gelen, Ilgaz Dağı Milli Parkı üstünde bulunan tesisin kapatılması gerektiği resmi yazısını uygulamaya geçmediği öğrenildi. Tesisin, boşaltılması talimatı içerikli yazısına rağmen açık tutulduğu görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir