Ekonomi, Haberler

Metropolde Yaşayan Beyaz Yakalıların Çok Çalıştığı Belgelendi

Türkiye’de çalışanlara yönelik pek çok araştırma yapılıyor. En son gerçekleşen araştırma ise beyaz yakalı olarak tabir edilen yöneticilerle ilgili. Beyaz yakalı kişilerin beslenme ve yaşam alışkanlıklarını içeren araştırma ile ilgili ortaya çıkan sonuçlar ise son derece şaşırtıcı.

İçerik Navigasyonu

5 İlde Görüşmeler

Çalışma için bir araya gelen firmalar nüfusun en fazla olduğu 4 şehri ve Kocaeli’yi kapsayan bir araştırma yaptı. Araştırma süreci için belirlenen 400 beyaz yakalı çalışana belirli sorular yöneltildi ve görüşleri alındı. Verilen cevaplara göre gerekli düzenlemeler yapıldı ve sonuçlar kamuoyuyla paylaşıldı. Sonuçlar büyük şok yaratmasa da ilgi çekici detaylar içeriyor.

Beyaz Yakalıların Öğün Düzeni

Beslenme düzeniyle ilgili sonuçlar araştırmanın en dikkat çekici sonuçları arasında. Sonuçlara göre beyaz yakalıların büyük bir kısmı herhangi bir öğünü atlama eğiliminde. Sabah kahvaltısı ve öğle yemeğini atlayanların yanında akşam yemeğini atlayanların da olduğu belirtilen araştırma sonuçlarına göre öğün atlama sebepleri öğünlere göre değişiklik gösteriyor. Verilen cevaplara göre sabah kahvaltısı ve öğle yemeğini atlayan kişilerin çoğu zaman bulamadığını söylerken akşam yemeğini atlayan kişiler ise akşam yemeği saatinden çok sonra yemek yemelerini gerekçe gösteriyor.

Spor ve Fiziksel Aktivite

Beslenme tercihleri ve spor arasındaki ilişkiyi ölçen araştırmanın sonuçlarına göre beslenme ve spor arasında anlamlı bir ilişki bulunuyor. Buna göre sağlıksız beslenme düzenine sahip kişilerin spora olan ilgisi düşükken sağlıklı beslenen kişiler ise hayatlarında spora yer vermeye çalışıyor. Yürüyüş yapmak ise en çok tercih edilen fiziksel aktivite.

Kilo Sorunu

Araştırmada kilo ile ilgili sorunlar da ele alınmış. Ortaya çıkan sonuçlar ise kiloya neden olan sebeplerin başında çalışma saatlerinin fazlalığı geliyor. Haftalık 45 saatlik çalışmanın genel uygulama olduğunu belirten beyaz yakalıların büyük bir kısmı ise haftasonu çalışmak durumunda kaldığını ifade etti. Uzun çalışma sürelerinin hareketsizlik ve kilo sorununa yol açtığı belirtilen araştırmada yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıkları beyaz yakalıların kilo almasına neden olan diğer iki sebep.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir