Gündem, Haberler

Hakan Atilla Davası’ında Sürpriz Tanık

New York’da görülen ve bir süredir Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da gerilmesine neden olan Hakan Atilla Davası’ndaki skandallara bir yenisi daha eklendi.

Önceleri Reza Zarraf Davası olarak bilinen, ancak daha sonra Zera Zarrab’ın itirafçı olup sanık konumundan tanık konumuna geçmesiyle adı Hakan Atilla Davası olarak anılmaya başlayan davada, 17 – 25 Aralık dönemine ilişkin olarak bir süre tutuklu kalan FETÖ’cü polislerden Hüseyin Korkmaz tanık olarak dinlendi.

FETÖ’cü Tanık’tan ABD’de Farklı İfade

Türkiye Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı davada tanık olarak dinlenen Hüseyin Korkmaz, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nde Komiser Muavini olarak görev yaptığı dönemde, Türkiye’de yürütülen Zera Zarrab soruşturmasında yer aldığını belirtti. 2012 yılında Yolsuzluk Ekibi’nin amiri olduğunu söyleyen Korkmaz, Türkiye’deki davada başlıca şüphelilerin “Zarrab ve örgütü” olduğunu ve soruşturma kapsamında kara para aklama ve kaçakçılık suçlarının örgütlü olarak işlendiğinin keşfedildiğini ifade etti.

Hüseyin Korkmaz, ayrıca Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkında da rüşvet, kara para aklama, örgüt yöneticiliği ve belgede sahtecilik suçlarından soruşturma yürüttüklerinin ve Aslan’ın rüşvet aldığına dair güçlü kanıtlar olduğunun altını çizdi. Korkmaz verdiği ifadede Hakan Atilla hakkında rüşvetle ile ilgili bir şeyin söz konusu olmadığını da söyledi.

Hüseyin Korkmaz Kimdir?

2010 -2014 yılları arasında İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde Komiser Muavini olarak görev yapan Hüseyin Korkmaz, 2014’te, 17 – 25 Aralık dönemine ilişkin olarak polislere karşı açılan davada önce gözaltına alınıp sonrasında tutuklanmıştı. 17 ay süreyle tutuklu kalan Korkmaz 2016 yılı Şubat’ında serbest bırakılmıştı.

17 – 25 Aralık soruşturmasıyle ilgili olarak Korkmaz’ın, Savcı Celal Kara’ya verilen raporu ve polis fezlekesini yazdığı ve böylelikle görevini kötüye kullandığı belirtilmişti.

Görevini kötüye kullanmakla suçlanan Korkmaz ise o dönemdeki duruşmada verdiği ifadede 17 – 25 Aralık dosyalarıyla ilgili olarak görev almadığını, söz konusu dosyalardan haberinin bile olmadığını belirtmiş ve olayları medyadan öğrendiğini söylemişti.

Türkiye’de ki dava ile ABD’deki davada farklı ifadeler verdiği ortaya çıkan Hüseyin Korkmaz, Hakan Atilla Davası’ndaki tanık olarak dinlenmiş olması FETÖ ile ABD’nin Türkiye’ye karşı yaptığı işbirliğinin bir kanıtı olarak gösteriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir