Gündem, Haberler

Evinize Misafir Çağırırken İki Kez Düşünün! Bekar Misafir Boşanma Sebebi Oldu…

Sabahlara kadar evde FIFA oyunu oynamak boşanma sebebi olarak değerlendirildi. Oyunu oynarken yanınızda eşinizin rızası olamadan getirdiğiniz hem de bekâr erkek arkadaşlarınızın olması da tazminat sebebi olarak görüldü. Üstelik eve getirilen erkek arkadaşların yatılı kalmaları da delil kabul edildi.

İçerik Navigasyonu

Eve Getirirken Eşten İzin Almak

Eşinizin rızası olmadan, evde sabahlara kadar FIFA oyununu hem de yatılı eve getirdiğiniz bekâr erkek arkadaşlarınız ile oynamayı planlamanın hem boşanmaya hem de tazminata sebep olacağını unutmayız. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, evli olan ve eşi tarafından kabul edilmeyen, eşinin eve yatılı getireceği bekâr olan erkek arkadaşlarının durumu hakkında bir karar verdi. Eşinin izni olmadan yatılı misafirlik durumunu boşanmaya sebep saydı. Boşanma sebebinin yanı sıra da tazminata da sebep teşkil ettirdi.

Kişilik Haklarına Saygı

Hürriyet Gazetesinden Oya Armutçu adlı muhabirin yaptığı habere göre, İstanbul ilinde ikamet ettiği görülen S.D. isimli bir Bayan, T.D. isimli kocasına boşanma davası açıldı. İstanbul 9. Aile Mahkemesi heyetine dilekçeler sunuldu. Kocasından şikâyetlerini, hem kumar oynaması hem de müsaadesi olmamasına rağmen eve bekâr erkek arkadaşları ile getirip yatılı kalmalarını sağlaması yönünde sıraladı.

Yerel Mahkeme, bu durumu “kişilik haklarına saldırı” olarak telakki etmedi ve manevi olarak açılan tazminat talebini de reddetti. Mahkeme, sadece bayanın boşanma talebini haklı buldu. Çifti de boşadı.

Yargıtay’a Temyiz Başvurusu

Kocanın karar üstünde kusur belirlemesi ve kadının da hem maddi tazminat hem nafaka hem de müsaadesi olmadan gelen yatılı bekâr arkadaşlar sebebi ile manevi tazminat talebi için davayı Yargıtay’a temyiz ettiler.

2. Hukuk Dairesi de yerel mahkeme kararını oy birliği ile bozdu. Sadece boşanmayı yerinde buldu. Kadının şikâyetlerini de haklı bularak manevi tazminat talebini kabul etti. Erkeğin eşinden izinsiz eve hem de yatılı bekâr erkek arkadaşlarını getirmesinin tazminat sebebi olduğuna hükmetti. Yargıtay kararı 29 Ekim tarihinde çıktı.

Nihai karar

Yüksek mahkemeye yapılan itiraz karara bağlandı. Kararda, davalı kocanın bütün itirazları yersiz olduğuna, davalı kadının da kocasının bağımlılık derecesi kumar düşkünlüğü ile aile fertlerini hem darlığa düşürdüğü hem rahatsızlık verdiği hem de eve yatılı eşinden izinsiz erkek bekâr arkadaşlarını getirmesi sebepleri ile kişilik haklarına saldırı oluşturması hasebi ile manevi tazminatın gerekeceğine hükmetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir