Dünya, Haberler

Çok Çalışmaktan Hayatını Kaybetmişti! Detaylar Ortaya Çıktı…

14 yaşındaki Rus çocuk model Vlada Dzyuba Çin’in Şanghay kentinde kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetmişti. Çocuk modelin ölümüyle ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Çin’de bir ajansla anlaşan Rus model Vlada Dzyuba günlük 30 TL gibi çok cüzi bir ücrete çalışmaktaydı.

İçerik Navigasyonu

Çok Çalışıyordu

Çocuk model Çin’de anlaştığı modellik ajanssıyla çalışırken Rusya’da bulunan ailesinden uzaktaydı ailesinin maddi durumu çok kötü olduğu için Çin’de çalışmak zorunda kalmıştı. Günde 30 TL’ye çalışan Rus model Vlada Dzyuba ailesine destek olmak ve için Rusya’dan ayrılmış Çin’de bir ajansla  anlaşarak çalışmaktaydı.

Günde 14 Saat Çalışıyordu

Ağır çalışma koşulları altında çalışan Rus model Vlada Dzyuba günde 14 saat kadar çalışıyordu. Bu ağır çalışma koşulları çocuk bedenine ağır gelen Vlada Dzyuba ağır çalışma şartlarına dayanamayarak yorgunluktan hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırıldığı gece yorgunluktan ve menenjitten hayatını kaybetti.

 Ailesi Cenazesini Rusya’ya Getirtemiyor 

Çin’de bulunan 14 yaşındaki Rus modelin  cenazesini ailesi Rusya’ya getirtemiyor. Maddi durumu cenazeyi Rusya’ya getirmeye yetmeyen çocuk Rus modelin cenazesinin  yakılmasına ve nehre atılmasına karar verdi.

Güvencesi Yoktu

Rus çocuk model Vlada Dzyuba’nın ağır çalışma koşullarına rağmen hiçbir sağlık sigortası ve hayat güvencesi yoktu. Arka arkaya çok uzun saatler defileleri çıkan Vlada Dzyuba en son defilesinde 14 saat kadar çalıştıktan sonra hastalanmış ve aynı gece hastaneye kaldırılmıştı. Ancak tüm müdahalelere rağmen çocuk bedeni ağır çalışma koşullarını kaldırmayan çocuk rus model ağır çalışma koşullarına rağmen hiçbir sosyal ve sağlık güvencesine sahip değildi. Rus çocuk modelin aşırı yorgunluktan ve menenjitten dolayı hastaneye kaldırıldığı gece hayatını kaybetmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir