Sağlık, Yaşam

Kepekli Ve Güçsüz Saçlar için Dökülme Karşıtı Maske Tarifi

Saç dipleriniz de tıpkı cildiniz gibi aynı aşamalardan geçerek yenilenir çünkü saç dipleriniz cildinizin bir parçasıdır. Cilt yenilenirken haliyle eski derinin atılması gerekir. İşte cildinizdeki bu yenilenme hızı saç diplerinizde fazla hızlıysa bunu kepek olarak gözlemlersiniz. Kepekli saça sahip olmak ise özgüveninizi ve gündelik yaşantınızı olumsuz etkiler. Buna çare olarak evinizdeki doğal malzemelerle kepek giderici maske hazırlayabilirsiniz.

Kepek Oluşumuna Neler Sebep Olur?

  • Kuru saçlar genellikle kepekli olmaya meyillidir.
  • Sürekli ısıya yani föne, düzleştiriciye ve maşaya maruz kalan saçlarda kepek oluşumu gözlenebilir.
  • Günlük tükettiğiniz su miktarı da cildinizle alakalı olduğundan kepek oluşumunu etkileyebilir.
  • Fazla şampuan kullanımı ve saçların iyi durulanmaması kepek oluşumunda bir etkendir.
  • Çok sıcak suyla saçlarını yıkayan kişilerde de kepek sorunu görülür.

Peki Malzemeler Neler?

 Bir adet limon ve bir tatlı kaşığı karbonat ile maskenizi hazırlayabilirsiniz. Öncelikle limonu ortadan ikiye kesin ve bir sıkacak yardımıyla saf limon suyu elde edin. Daha sonra bunu bir kaseye boşaltın ve bir tatlı kaşığı karbonat ekleyerek homojen bir karışım oluşturana dek karıştırın. İşte bu kadar kolay, evdeki malzemelerle hazırlayacağınız bu maskeyi sadece saç diplerinize bir tarak yardımıyla uygulayın. Tarağın saç diplerinizdeki her noktaya değdiğinden emin olun. Maske saçlarınızda 5 ile 10 dakika arasında kaldıktan sonra ılık suyla durulayın ve şampuan uygulaması yapmayın. Dilerseniz doğal saç bakım maskenizi saçınıza uygulamadan önce şampuan ile yıkama yapabilirsiniz.

Hazırladığım Maske Başka Ne Fayda Sağlar?

Gündelik hayatın olumsuz etkileri saçlarınıza da yansır. Stres, sıkıntı gibi psikolojik sebeplerin saç dökülmelerinde önemli bir rol oynadığı uzmanlarca söylenmektedir. Kepekli saçlarda dökülme olmayacağı anlamına gelmez. Üstelik kepek saç diplerinin hava almasını engelleyen bir katman oluşturur ve bu yüzden kepekli saçlarda dökülmenin daha çok olduğu görülür. Evde bulunan doğal malzemelerle hazırladığınız maske aynı zamanda saç dökülmelerinizin de azalmasında önemli bir etki gösteren kırılan saç maskesidir.

Ayrıca çok uzun saçların taranması koparak dökülme olarak adlandırılan, saç kırıklarına sebep olur. Koparak dökülmelerin en önemli sebebinin ise nem eksiliğinden kaynaklı olduğu bilinir. Saçlarınıza bakım yapmaz ve onların nem eksikliğini gidermezseniz saç kesimi uygulaması bile bir süre sonra işe yaramaz hale gelir ve saçlarınız kırılmaya devam eder. Maskenizi hazırlarken kullanacağınız limon suyu saçınızın kaybetmiş olduğu nemi tekrar kazanmasını sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir