Anketler

Köprü ve Otoyollarda Uygulanacak Zam Belirlendi

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre;köprü ve otoyollarında 1 ocak 2018 den itibaren uygulacak olan geçiş ücretlerinin araç sınıflana göre yüzde 10 ile 25 arası zam uygulanacağı açıklandı.

Yeni yapılan fiyat ayarlamasının eski yapılanlardan farklı olduğu ve araç sınıfları ve coğrafi bölgelere göre geçiş ücreti tarifesi uygulanacağı kararı alınmıştır.Yapılan  bu ayarlamayla büyükşehirlerde toplu taşımaya halkı yönlendirip zararlı hava emilimini ve sıkışık trafiği bir nebzede olsa azaltmak planlanmıştır. Bundan dolayı 1. ve 2.sınıf taşıtlara daha yüksek,yüksek ve ticari faaliyet ağırlıklı ağır tonajlı 3.,4.,5. araçlara daha düşük fiyat artışı yapılmış hatta bazı otoyollarda ise 3.,4.,5. araçlara hiç bir fiyat artışı uygulanmamıştır.

Köprü ve otoyollarında ise fiyat ;Boğaz Köprülerinde, 1. ve 2. sınıf araç ücretleri ortalama % 25, 3., 4. ve 5. sınıf araç ücretleri ortalama %10 oranında artırılmıştır.Avrupa Otoyolu ,Anadolu Otoyolu,İzmir Çeşme Otoyolu ve İzmir Aydın Otoyolunda, 1. sınıf araç ücretleri ortalama % 25, 2. sınıf araç ücretleri ortalama %15, 3., 4. ve 5. sınıf araç ücretleri ortalama % 10 oranında artırılmıştır.Çukurova Otoyollarında 1. ve 2. sınıf araç ücretleri ortalama % 10 oranında artırılmış, 3., 4. ve 5. sınıf araç ücretlerinde bir artış söz konusu olmamıştır.

 

 

  1. Köprü ve otoyollara yapılan zamın gerekli olduğunu düşünüyor musunuz?

    1. Evet gerekli olduğunu düşünüyorum
    2. Hayır gerekli olduğunu düşünmüyorum
    6 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir