Sizce, Spor

Teşekkürler 12 Dev Adam

Turnuvanın favorisi İspanya’ya karşı oyunun sonuna kadar başa baş bir mücadele ortaya koyan milliler, parkeden 73-56 mağlup ayrıldı. Maçın son beş dakikasına kadar iyi mücadele eden ve oyunda kalan milliler, son beş dakikada İspanya’nın attığı sayılara cevap veremeyince turnuvaya veda etti. Maçtan mağlup ayrılmasına rağmen gösterdiği mücadele ile herkesin takdirini kazanan milliler, sahip olduğu genç kadro ile gelecek için umut vaat etti.

turkiye-ispanya-basketbol-maci.jpg

Karşılaşmaya hızlı başlayan İspanya, Rubio ve Navarro ile basketler buldu. Sertaç Şanlı’nın ilk dakikalardaki güzel oyunuyla İspanya’ya karşılık veren milliler, Sertaç’ın daha ilk dakikalarda 3 faule ulaşmasından dolayı oyundan çıkmasıyla pota altında fazla etkili olamadı. İspanya, ilk çeyreğin geri kalanında iyi bir oyun sergileyerek ilk periyodu 19-10 önde bitirdi.

turkiye-ispanya-kupasi-1.jpeg

İkinci çeyrekte seyircinin desteğiyle de daha iyi bir oyun ortaya koyan milliler, ilk devreyi 33-25 geride kapattı.

Üçüncü çeyrekte de iyi mücadele eden milli takımımız bir ara farkı 4 sayıya kadar indirmesine rağmen, çeyreğin bitmesine saniyeler kalan Rodriguez’in attığı üç sayılık basket ile üçüncü çeyreği 49-43 geride bitirdi.

ispanya-turkiye-12-dev-adam.jpg

Son çeyreğe de iyi başlayan milliler başa baş götürdükleri mücadelede, İspanya’nın son 5 dakikadaki güzel oyununa karşılık veremeyince karşılaşmayı 73-56 kaybetti.

Milli takımımızda en skorer oyuncu 20 sayı ile Furkan Korkmaz olurken, Melih Mahmutoğlu 10, Cedi Osman 8, Semih Erden 6, Sertaç Şanlı 4, Erkan Veyseloğlu 4, Kenan Sipahi ve Sinan Güler ise 2’şer sayı kaydetti.

İspanya’da ise Rubio 15 sayı ile takımının en skorer ismi oldu.

Bu sonuçla milli takımımız turnuvaya veda ederken, İspanya çeyrek finale yükseldi.

Dün akşam oynanan maçların ardından çeyrek finaldeki eşleşmeler de belli oldu.

12 Eylül Salı:

18:45 Almanya – İspanya

21:30 Slovenya – Letonya

13 Eylül Çarşamba:

18:45 Yunanistan – Rusya

21:30 İtalya – Sırbistan

 

  1. Sizce, Euro basket 2017’de en iyi performans gösteren oyuncumuz kimdir?

    1. Cedi Osman
    2. Furkan Korkmaz
    3. Semih Erden
    4. Melih Mahmutoğlu
    3 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir