Haberler

CHP’de Şok İstifa

CHP’nin en gözde kadın vekillerinden Şafak Pavey, dün verdiği şok kararla istifasını sundu. İstanbul miletvekili Pavey, istifa nedeninin sağlık sorunları olduğunu belirtti. Kamuoyuna yaptığı yazılı açıklamada: “Siyasete başladığım 2011 yılından bu yana seçmenimize olan sorumluluklarımı yerine getirmek için var gücümle çalıştım. Yüksek tempoda aralıksız geçen yıllar içinde, ortaya çıkan sağlık sorunlarını çoğu zaman gözardı ettim. Gelinen noktada sağlık sorunlarını daha fazla ertelemem mümkün olmadığı için milletvekilliğinden istifa kararı aldım. Öncelikle seçmenimize, bana siyasete girerek hizmet etme fırsatı tanıyan Genel Başkanımıza, yol arkadaşlarıma ve partime teşekkür ederim. Altı yıldır yürekten inanarak sürdürdüğüm mücadeleye bundan sonra da milletvekili olmadan devam etmeye kararlıyım. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı.

safak-pavey-istifa.jpg

İçerik Navigasyonu

Kılıçdaroğlu İstifa Kararına Sıcak Bakmadı

Pavey, istifa kararını CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayıp haberdar etti. Fakat Kılıçdaroğlu, Pavey’e vekilliğine devam etmesi gerektiğini belirtti. CHP grup başkanvekili Özgür Özel ise istifa hakkında şu açıklamalarda bulundu: “O istifa Meclis’e gelecek ve biz istifayı kabul etmeyeceğiz. Biz onu çok seviyoruz o bizim göz bebeğimiz.”

safak-pavey-kimdir.jpg

İstifa Kararı Nasıl Değerlendirilecek?

İstifa kararının kabul olması için TBMM Genel Kurulunda çoğunluk tarafından onaylanması gerekiyor. Pavey’in istifası kabul edilirse CHP’nin TBMM’deki 133 olan koltuk sayısı 132’ye düşmüş olacak.

safak-pavey-milletvekilliginden-istifa-etti.jpeg

Şafak Pavey’in Hayatı

Şafak Pavey 1976 yılında Ankara’da doğdu. 1996 yılında İsviçre’de trende gerçekleşen bir kaza sonucu sol bacağı ve kolunu trajik bir şekilde kaybetmiştir. Daha sonra bu kaza kitap olarak yayınlanmıştır. 5 dil bilen 41 yaşındaki Pavey, 15 yıl Birleşmiş Milletler’de Engelli İnsan Hakları Sekreterliği yapıp ülkesine geri döndü. Türkiye’ye döndükten sonra CHP’de İstanbul’da miletvekili adaylığını koyan Pavey, 2011 genel seçimlerinde TBMM’de koltuk almayı başardı.2015 yılındaki genel seçimlerde yeniden CHP’den vekil adayı olmuş ve kazanmıştır.2015 yılından beri CHP’nin meclis başkanvekilliği görevini yürütmekteydi. Eylül 2017’de sağlık sorunlarından dolayı Meclise istifasını vermiştir.

  1. Şafak Pavey'in İstifasını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

    1. CHP için çok etkili bir isimdi, istifa kararı partiyi kötü etkileyecek.
    2. Fazla etkin biri değildi, partinin bir zararı olmaz.
    3. Partiyi ne kötü ne de iyi anlamda etkilemez. 
    1 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir