Gündem, Haberler

Eylem Hazırlığındaki DEAŞ’lılar Yakalandı

Eylem hazırlığında olan ve ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan bu teröristler emniyet güçleri tarafından yapılan operasyonlar sonucu yakalanmıştır. 22 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında başlatılan operasyon sonucu 283 DEAŞ’lı teröristin yakalandığı bildirilmiştir. Alınan son dakika bilgisine göre ülke genelinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bu operasyonların devam edeceği bildirilmiştir. Verilen bilgilere göre 25 ilde yapılan operasyonda yakalanan teröristler arasında Türk ve Yabancı Uyruklu teröristlerin yakalandığı açıklanmıştır. Yakalanan teröristler arasında 187 kişinin Yabancı Uyruklu, 96 kişinin ise Türk Uyruklu olduğunun haberi verilmiştir. Ayrıca gelen bilgiler arasında çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği ve bu mühimmatların eylem için kullanılacağı belirtilmiştir. Emniyet Teşkilatı tarafında sürdürülen bu operasyonların devam edeceği ve son ana kadar gerekli mücadelelerin verileceği bildirilmiştir.

Emniyet Güçleri Tarafında Yürütülen Bu Operasyonu Doğru Buluyor musunuz?

Verilen bilgilere göre, çok sayıda teröristin yakalanması üzerine ülke genelinde büyük bir facianın engellenmesine yardımcı olunmuştur. Böylece yapılan anketler sonucu ülke genelinde bu operasyonları doğru bulanlar veya bulmayanlarda yer almaktadır. 

Başlatılan kararlı mücadelenin ardından çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bu operasyonda insanlarda büyük bir nefes almıştır. Herkesi tedirgin eden bu olayın sorunsuz bir şekilde halledilmesi Emniyet Güçleri sayesinde gerçekleşmiştir. Bu sayede operasyonlara hız kazandırdıklarını, insanların can ve mal güvenliği için hemen hemen her gün operasyonların yapıldığının haberini veren Emniyet Genel Müdürlüğü, bu kararlıkta devam edeceği ve son teröristin etkisiz hale getirilmesine kadar operasyonların sıklıkla yapılacı vurgulanmıştır. Böylece eylem hazırlığında olan kişilerin bu operasyonun olumsuz olması sonucu yeni eylemlere karşı hazırlıkların devam ettiği açıklanmıştır. Ayrıca bu operasyonda çok sayıda tabanca, kurusıkı, av tüfeği, el yapımı patlayıcı, tabanca ve av fişeği ve daha birçok mühimmatın ele geçirildiği de gelen bilgiler arasında yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir