Gündem, Haberler

Hakkari’de Jetler Havalandı

 Bu girişimin belirlenmesinden sonra çatışmada 6 altı asker ve 2 koruyucu şehit oldu. Ayrıca biri ağır iki askerde yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İçerik Navigasyonu

Askerlerimiz Hakkında Bilgiler

    Teröristlerle girilen çatışmada ekerlerimiz ve güvenlik koruyucularımızın kimlikleri de belli oldu.

Olay Tam Olarak Nerede ve Ne Zaman Gerçekleşti?

   Teröristler ile yapılan çatışma tam olarak Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi, Ortaklar Bölgesi ve sınıra sıfır noktasında sabaha karşı gerçekleşti.

Şehit Askerlerimiz Hakkında Bilgiler

  • Çıkan çatışmada şehit düşen yirmi dört yaşındaki Bursa sözleşmeli er olan Emre KARAASLAN’IN 9 ay önce göreve başladığı öğrenildi.
  • Şehit olan Isparta Genel Nüfusa kayıtlı ve sözleşmeli piyade er olan Sercan Kara’nın bekâr olduğu ve balıkçılık yaparak geçimini sağdığı öğrenildi.
  • Şehit Samsun sözleşmeli er Erhan KARACA’NIN bekâr olduğu ve anne ile babasının on bir yıl önce ayrıldığı öğrenildi.
  • Çatışmada şehit olan 27 yaşındaki piyade sözleşmeli er Ömer KÜÇÜK’ ÜN şahadet haberini babası Cuma KÜÇÜK’E ve annesi Hatice KÜÇÜK’E askeri yetkililer tarafından verildi.
  • Aynı çatışmada 27 yaşındaki uzman çavuş Gökhan KURAK şahadet mertebesine yükseldi.
  • Hakkâri Şehitleri arasında yer alan piyade sözleşmeli er Tayfun KAVUN’UN babasının inşaat işçisi olduğu ve annesi Ayşe KAVUN’UN ise belediye temizlik biriminde çalıştığı öğrenildi.

Şehit Koruyucularımız Hakkında Bilgiler

   Şehit olan güvenlik koruyucularımızın isimlerinin Osman YEŞİL ve Alaattin TEKİN olduğu ve orta yaşlarında oldukları hakkında bilgilere ulaşıldı.

Teröristler Hakkında Bilgiler

   Hakkâri’de ki teröristli çatışma çıkan çatışmada 5 terörist öldürüldü.

Çatışma Hakkında Son Durum

    Çatışmanın ardından yoğun sis ve kötü hava koşullarının etkili olduğu bölgede başlatılan geniş çaplı araştırma sürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir