Dünya, Haberler

Barcelona’daki Terör Saldırısının Tüm Detayları

İspanya son yıllardaki en büyük terör olaylarından birini yaşadı. Perşembe günü Barcelona’da bir minibüs kalabalığın arasına dalarak 13 kişinin ölümüne, 100 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Barcelona’nın Las Ramblas kentinde meydana gelen olaya tanıklık eden kişiler yaşanan manzaranın panik ve kaos ortamı olduğunu bildirdiler.

Aracı süren kişi halen aranmakta. Bazı basın organlarının haberlerine göre minibüsü kiralayan kişi Dris Oukabir adında biri. Katalan polisi biri Faslı diğeri İspanyol iki şüpheliyi de gözaltına aldı. Polis, saldırıyı düzenleyenleri aradıklarını söylediler.

barcelona-saldirisi.jpg

Cuma erken saatlerinde, 115 kilometre güneybatıda ikinci bir saldırı meydana geldi. Katalan polisi, beş şüpheli teröristin Cambrils’de oldurulduğunu açıkladı.

Katan polisi, Alcanar şehrinde meydana gelen bir ev patlaması ile sahil kenti olan Cambrils’de meydana gelen bir terör olayının bu terör vakasıyla bağlantılı olabileceğini bildirdi. Ayrıca, yine Perşembe günü bir araba iki Barcelona polisine çarparak yaraladı. Ancak polis, olayın diğer olaylarla alakalı olabileceği konusunda henüz emin değil.

barcelonadaki-teror-saldirisi.jpg

DAEŞ’in medya kanadının yaptığı açıklamaya göre, Barcelona’daki saldırıyı yapanlar kendilerinin askerleri.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy olayla ilgili attığı Twitte şunları belirtti: “ Teröristler, barbarlığa karşı özgürlüğü seven, kenetlenmiş bir toplumu asla yenemeyecekler. Bütün İspanya kurbanlar ve aileleri ile birlikte”.

Katalonya İslam Toplulukları Birliği de terör olaylarını lanetleyen bir mesaj yayınladı. Birlik, sorumluların bir an önce adaletin huzuruna getirilmeleri gerektiğini belirtti.

barcelona-teror-saldirisi-sok-goruntuler.jpeg

Şu ana kadar İspanya dışından Belçika bir vatandaşının saldırıda öldüğünü açıkladı.

Katalonya hükümetinin bu sabah yaptığı açıklamaya göre şu ülkelerin vatandaşları saldırıda yaralananlar arasında: İspanya, Fransa, Almanya, Hollanda, Arjantin, Venezuela, Belçika, Romanya, İrlanda, Küba, Yunanistan, Makedonya, UK, Avusturya, Pakistan, Tayvan, Kanada, Ekvator, ABD, Filipinler, Kuveyt, Çin ve Türkiye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir