Gündem, Haberler

Beraat Eden Atilla Taş’tan Dikkat Çeken Twitter Yorumu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Gemlik civarında gözaltına alınmış ve tutuklanarak Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti. Sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki paylaşımlarından dolayı tutuklanan Atilla taş, gazeteden gelen ilk iş teklifinde laik ve demokrat biri olduğunu belirtti. Nisan 2017’de tahliye edilip savcılığın itirazı ile yeniden gözaltına alınan Atilla Taş ‘Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etme’ suçundan tekrar içeri atıldı.

atilla-tas-tahliye-edildi.jpeg

İçerik Navigasyonu

Cezaevinden Çıktı! İlk Karşılayanlar Kimler Oldu?   

En son tahliye kararı çıkıp hemen sonrasında tekrar içeri alınan Atilla Taş 24 Ekim 2017 tarihi itibari ile cezaevinden çıktı. Darbeye teşebbüs ve örgüt üyeliği dosyalarının birleştirilerek oluşan suçlardan Atilla Taş ile beraber Murat Aksoy ve Davut Aydın da tahliye edildi. Silivri cezaevi çıkışında tahliye edilenleri, yakın aile ve akrabaları ile CHP Milletvekili Ali Şeker karşıladı.  

Atilla Taş Gazetecilere Ne Açıklama Yaptı?

Karşılayanlar ile beraber gazetecilere yaptığı açıklamada; çok mutlu olduğunu, ülkenin bir nefes almaya ihtiyacı olduğunu belirterek, demokrasi ve hukuka değindi. Sosyal medyada 1,5 milyondan fazla takipçisi olduğunu ve gaza gelerek yaptığı paylaşımlar ile cezaevine girdiğini söyledi. Bunların hepsinin sanal olduğunu belirtti.

atilla-tas-murat-tas-tahliye.jpg

Atilla Taş Tweet Atmaya Devam Edecek Mi?

Basının sorularını yanıtlayan Taş; Twit atmaya devam edecek misiniz? Sorusu üzerine; Bayramlarda ve özel günlerde diye cevap verdi. Ayrıca Atilla Taş’ın eşi Meltem Güler; tahliyenin gerçekleşmesi ile çok mutlu olduğunu eşini çok özlediğini belirtti.

Tahliye Edilen Murat Aksoy Neler Söyledi?

Murat Aksoy, tam 421 gündür içeride olduğunu cezaevinden çıktığı için çok mutlu olduğunu, geçte olsa adaletin yerini bulduğunu söyledi. Tek suçunun yazı yazmak olduğunu başka hiç bir suç işlemediğini belirtti. Tek isteğinin hala içeride olan gazeteci arkadaşlarının biran önce tahliye edilmesinin istediğini belirtti.

  1. Sizce Atilla Taş Siyasi Mesajlar Barındıran Tweetler Atmaya Devam Etmeli mi?

    1. Evet, onun siyasi tavrını çok beğeniyordum
    2. Hayır, sadece bayramlarda mesaj paylaşmayı seçmesi çok doğru olmuş
    3. Fikrim yok
    1 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir