Haberler, Spor

Caner Erkin’e Ceza Yolda

Geçtiğimiz hafta derbiyle birlikte çekişmeli maçlara sahne oldu. Bunun yanında 9. hafta oynanan Süper Lig maçlarında Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın da aralarında bulunduğu 5 takım Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Spor kulüplerinin yanında aralarında Caner Erkin’in de bulunduğu bazı idareci ve teknik sorumluların da ceza alabileceği bekleniyor.

1. Çirkin ve Kötü Tezahürata Yer Yok

Özellikle derbi maçlarının en büyük sorunu olan kötü tezahürat 9. hafta oynanan maçlarda da tekrar etti. Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği tarafından Fenerbahçe ve Galatasaray “çirkin ve kötü tezahüratı” ile “saha olayları” sebebiyle, Beşiktaş ve Medipol Başakşehir “talimatlara aykırı hareketi” sebebiyle, Trabzonspor “çirkin ve kötü tezahüratı” sebebiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edildiği bildirildi. Sahalarda görmek istemediğimiz bu kötü hareketlere karşı PFDK tarafından para cezası, saha kapatma ve taraftarsız oynama cezaları ayrı ayrı veya birlikte verilebilmektedir. Takımların alacağı cezalar Profesyonel Disiplin Kurulu’nun raporları incelemesinin sonunda kararlaştırılacaktır.

2. Caner Erkin’in Raporu PFDK’da

Beşiktaşlı Caner Erkin’in, Medipol Başakşehir karşılaşmasının son dakikalarına doğru hakeme karşı yapmış olduğu “hakareti” ve “sportmenliğe aykırı hareketi” sebebiyle PFDK’ya sevk edildiği öğrenildi. Yaşanan pozisyon sonrası Caner’in şiddetli itirazı yayıncı kuruluş tarafından da defalarca gösterildi. Caner Erkin’le beraber Gençlerbirliği’nin teknik sorumlusu Mesut Bakkal ve Galatasaray’ın idarecilerinden Hasan Tankaya ve Ural Aküzüm de yapmış oldukları sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle PFDK’ya sevk edilenler arasında.

3. Caner Erkin Kaç Maç Ceza Alacak?

Disiplin talimatına göre sportmenliğe aykırı hareket neticesinde futbolculara 1 ila 3 maç ceza verilebilmektedir. Yine disiplin talimatına göre hakaret, tehdit gibi suçlamalarla sevk edilen futbolculara 3 ila 7 maç ceza verilebilmektedir. İki ayrı suçlamadan sevk edilen Caner Erkin’in yaptığı bu davranışlarından alacağı ceza veya cezalar merak konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir