Haberler, Siyaset

CHP’li Başkan Görevden Alındı

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçişleri Bakanlığınca görevinden alındı. Görevinden alınan İlgezdi, bunun bir siyasi süreç olduğunu ileri sürdü. Hukuğun çöktüğünden bahsetti.

Kılıçdaroğlu Sert Konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevinden alınmasına çok sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, bununla şimdi yapılması arzulananın haysiyet cellatlığı olduğunun altını çizdi. Yıldırılmak isteniyoruz, ancak yılmayacağız, dedi.

Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanın görevinden alınmasını tepki ile karşılayan Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisinin Avukatı İnan Bektaş ile beraber bir açıklama yaptı. Konuşmasında, yaptığımız basın toplantısı bir savunma niteliğinde asla değildir. Bilgilendirme amacı güdüyoruz. Verilemeyecek de herhangi bir hesabımız yoktur. Başkanımız daha önceden, gerek medyada çıkan haberler sebebi ile gerekse de benim istemem doğrultusunda savcılığa kendi kendinin soruşturulmasını yaptırmak üzere başvuruda bulunmuştu. Yapılan tüm soruşturmalardan da aklandı. Bütün hesaplar didik didik edildi. Denetimlerin biri bitip diğeri başladı. Ortada hiçbir şey bulanamadı. Denetlenmekten de öyle korkan biri de değiliz. Alnımız da açıktır, diyerek tepkilerini dile getirdi.

Belge Gösterdik Gereği Yapılmıyor

Kılıçdaroğlu, yapılmak istenenin kesinlikle haysiyet cellatlığı olduğunun altını çizdi. Yıldırılmak istendiklerini ancak yılmayacaklarını aktardı. Konuşulmasın ve konuşmasın isteniyor diye konuştu. Ancak bu ülke üstündeki bireylerdeki tüm vicdanları ayağa kaldıracaklarını da konuşmasına ekledi.

Hukuku iğfal etmek yerine cesaret gösterip karşısına çıkamamalarından yakınan Kılıçdaroğlu, belgeleri gösterdikten sonra hesabını keşke verebilselerdi. Bizim belediye reisleri de Man Adası üstünde şirket mi kurdular yoksa? Tüm banka hesapları ile kredi kartları üstünden yapılan işlemler denetlenmesine rağmen bir sonuç çıkmaz iken, bu yapılan kelimenin tam manası ile haysiyet cellatlığı olmaktadır. Buna da asla müsaade etmeyeceğiz, dedi.

Bakanlık Açıkladı

Bakanlık, Ataşehir Belediye Başkanının görevden alınmasına yönelik bir açıklama yaptı. Açıklama içeriğinde, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkında, “hem mülkiyeye ait müfettişler tarafından tertip edilen raporların hem de adli makamlarca sürdürülen hem soruşturma hem de kovuşturmaların nedeni ile görevinden alındığını açıkladı. Anayasanın 127’inci maddesi dayanak alınarak bu işlemin yapıldığını, İçişleri Bakanlığı’nca da 06.12. 2017’de görevinden uzaklaştırılması kararı verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir