Eğlence, Medya

Dizilerin Yıldızıydı, Kendini Adadı

Çok değil, daha birkaç yıl önce ekranda izlenme rekorlarının yıldızıydı. İyi kazanıyor, adım attığı her yerde büyük ilgi görüyordu. Pırıltılı dünyanın en pırıltılı kişilerinden biriydi. Sonra aniden hayata bakışı değişti. Maneviyata ağırlık vermeye başladı. Şöhretini de kazanabileceği büyük paraları da elinin tersiyle bir kenara itti. Sadece Türkiye’de değil dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç insanlara elini uzattı, onlara umut oldu. Özellikle de çocuklara…

Ünlüleri hep kamera karşısında, ödül gecelerinde ya da kırmızı halı törenlerinde görüyoruz. Hayatlarının her anını gözler önünde yaşayan ünlüler bazen de kimsenin bilmediği işler yapıyorlar. Tamamen kendi girişimleriyle, herhangi bir beklenti içine girmeden hatta hayranları dahil birçok kişinin ruhu bile duymadan.

Birleşmiş Milletler iyi niyet elçisi olarak çalışan ünlüleri hemen hemen herkes biliyor. Ama bir de daha sakin, “sessiz ve derinden” yardım faaliyetlerinde bulunan ünlüler var ki onlardan pek az insanın haberi var.

Onu ekranın en güzel oyuncularından biri olarak tanımıştık. Çok izlenen bir dizide rol aldı. Orada tanıştığı rol arkadaşıyla evlendi, bir çocuk sahibi oldu. Ama sonra eşinden de işinden de ayrıldı. Uzun süre sonra onu pırıltılı dünyanın uzağında bambaşka bir hayat sürdürürken gördü hayranları. Gamze Özçelik’ten söz ediyoruz. Güzel oyuncu; Arka Sokaklar dizisiyle hafızalara kazındı. Sonra başka dizilerde de rol aldı ama bir gün aniden bambaşka bir hayata yöneldi. Manevi yanı ağırlıklı bir hayat süren Özçelik, sadece Türkiye’de değil dünyanın dört bir yanındaki yardıma muhtaç insanlara yardıma adadı kendini. Hatta bu uğurda bir dernek bile kurdu. Umuda Koşanlar adını verdiği bu dernek aracılığıyla Türkiye’nin yanı sıra Bangladeş’deki yardıma muhtaç insanlara da yardım elini uzattı. Gamze Özçelik, ekibiyle birlikte sonra da Sudan’a uzandı. Hayat görüşü de geçmişten çok farklı bir yöne giden Özçelik, bu yardım faaliyetlerini Instagram sayfasında takipçilerine duyuruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir