Ekonomi, Haberler

Emlak Vergisinde Son Güne Dikkat!

30 Kasım itibari ile, emlak vergisinin ikinci taksit ödemesi tamamlanacaktır. Senede iki kez ödenen verginin ikinci taksit ödemeleri bugün sona erecektir.

İçerik Navigasyonu

Kimler Öder Kimler Ödemez

Herhangi bir geliri bulunmadığı yönündeki durumunu belge ile gösterenlerin emlak vergisini ödeme zorunluluğu bulunmamaktadır. Ayrıca emekli olanların ve yetimlerin durumu da böyledir. Emlak vergisini ödeme zorunluluğu olmayanlar arasında sayılan başka kişiler de vardır. Bunlar; gaziler ile engelli ve dulların yanı sıra faiz üzerinden yahut da kar payın üstünden kazandıkları tüm kazançları 30.000 Türk lirasını aşmayanlar da vergi ödemezler.

Ödeme Tarihinin Sonu

Kasım ayının başında başlayan ödenme zaman dilimi, Kasım ayının son gününe kadar ödenmesi gerekmektedir. Emlak vergisi ödemesi zaman dilimini aksatmadan evvel düşünülmesi gereken başka bir konu daha var. O da acaba ödenmesi zorunlu olmayanlar arasında var mıyım, yok muyum diye sorgulamanın icap etmesidir. Ya hakikatte ödemeniz gerekmiyor ise?

Ya Vergiyi Ödemeniz Gerekmiyor İse

Bir haneye sahip kimseler tarafından emlak vergisini ödenmesi zorunludur. Sadece bazı özelliklere sahip mülk sahipleri adına durum farklılık gösterebilmektedir. İlgili vergiyi ödemeyecek olan bazı kalemler vardır. Kanun maddelerinde belirtilen bu özelliklere sahip olanlar vergiden muaf tutulmaktadırlar. Bunlar; engelli ile şehit ve gaziler, emekli ile dul ve yetimler olarak sıralanmaktadır.

Ayrıca herhangi bir geliri bulunmadığı yönündeki durumunu belge ile gösterenlerin emlak vergisini ödeme zorunluluğu bulunmamaktadır. Burada bir ince ayrım farkı bulunmaktadır. Bu durumdan, kendisine bakmakla mükellef bir yakını olan ve henüz on sekizine girmemiş olanlar hariçtir.

Belgeleme Zorunluluğu Kalmadı

2005 senesinden evvel gelir durumunun belgelenmesi zarureti, bu yıldan sonra yapılan düzenlemeler ile sadece taahhüt etmek şeklinde bir kolaylık getirildi. Herhangi bir gelirinizin olmadığını belirtmek ödeme zorunluluğunu kaldırmaya yetiyor.

Emlak Vergisi Ödeme Merkezi Var mı?

Emlak vergisi ödeme merkezi belediyelerdir. Emlak’ın bulunduğu belediyeye gidip ödenmesi gerekiyor. Yahut da varsa belediyenin internet sitesi üzerinden vergi rahatlıkla ödenebilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir