Dünya, Haberler

En Kolay Oturma İzni Veren Ülkeler Hangileri?

Henley and Patners adında, vatandaşlık danışmanlığı yapan firma, pasaport değeri, yaşam şartlerı gibi kriterlere bakarak, Avrupa ülkelerini inceleyerek bir sıralama yaptı.

İşte en kolay oturma vizesine sahip Avrupa Ülkeleri…

İçerik Navigasyonu

1- Avusturya 

Avusturya, yatırım gerektirmeyen 10 çeşit oturma izni vizesi vermektedir. Gazetecilere, sanatçılara, şirket sahiplerine bu hakkı tanımaktadır. Fakat bu izni alabilmek için, Avusturya banka hesabınızda 2.500 – 40.000 euro arasında nakit paranız olması gerekmektedir.

2- Belçika 

Belçika oturma izni vermek için akraba bağı ya da iş planı istemektedir.

3- Portekiz 

Portekiz’de oturma izni alabilmek için, 10 kişiye istihdam sağlayacak bir iş kurmak veya Portekiz’den 500 bin euro değerinde bir almak veya Portekiz bankasına 1 milyon sterlin yatırmak gereklidir.

4- Malta

Malta kalıcı oturma izni alabilmek için, Malta’dan 275 bin euro değerinde ev satın almanız gereklidir.

5- İspanya

İspanya’da oturma izni alabilmek için 2 milyon euro deperinde devlet tahvili almak ve kaldığınız süre boyunca bu tahvili muhafaza etmek gereklidir. Ayrıca, 500 bin euro değerinde ev satın alarak da oturma izni alabilirsiniz.

6- Letonya

Letonya’dan geçici oturma izni alabilmek için 250 bin euro değerinde mülk satın almanız gerekmektedir.

7- Birleşik Krallık

Birleşik Krallık oturma izni için 2 milyon ile 10 milyon sterlin arası yatırım istemektedir.

8- Jersey Adası

Jersey Adası Birleşik Krallık kanunlarına tabidir. Jersey Adası oturma izni için 1 senelik en az 125 bin sterlinlik yatırım istemektedir.

9 -Monaco 

Monaco’dan oturma izni alabilmek için, Monaco bankasına 500 bin euro yatırmanız ve oturduğunuz süre zarfında bu parayı hesabınıza tutmanız yeterlidir.

10- Yunanistan

Yunanistan, D tipi vizeyi alan ve 250 bin euro tutarında gayrimenkul alımı yapan yatırımcılara oturma izni vermektedir.

11- Bulgaristan

Bulgaristan’dan oturma izni almak için, 500 bin euro değerinde devlet tahvili alarak ve bunu 5 yıl boyunca muhafaza etmek gerekmektedir.

12- Türkiye

Türk Vatandaşlığı kanunu’na göre Türkiye’den vatandaşlık almak için, en az 1 milyon dolar değerindeki mülkü 3 yıl satılmaması şartı ile satın almak veya en az 2 milyon dolar değerinde sabit sermaye yatırımı yapmak gereklidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir