Eğlence, Geyik

Gelmiş Geçmiş En İz Bırakan Kadınları Listeledik

Bazen tarihin akışını bir anda değiştiren bazen ise dünyada hala adından bahsettiren kadınlar, kadınların idolü olmaya devam ediyor. Bu kadınlar arasında dünyanın her yerinden ve her yüzyıldan isimler bulabilirsiniz. İşte birkaçı:

İçerik Navigasyonu

Rosa Parks:

Bu ismi direnişin simgesi olarak duymuş olabilirsiniz. 1930’lu yıllarda beyaz ve siyahların aynı otobüste fakat onlara ayrılan farklı bölmelerde oturmasına karşı çıkan Rosa Parks, ilk kez beyaz bir adama karşı direniş göstermiş ve ardından tutuklanmıştır. Ancak olayın gerçekleşmesi, tutuklanması bir olay olmuştur ve Amerika’da büyük yankı uyandırmıştır. Bunu milat olarak kabul eden siyahiler, bu olay sonrasında aynı koltuklarda oturabilmeyi başarmıştır. Bu direnişin yıldızı kesinlikle Rosa Parks ve adından dünya yok olana kadar bahsedilecek ilk kadınlardan.

Marilyn Monroe:

Birçok skandal, özel hayat, kariyer derken adından çokça bahsettiren bir isim de Marilyn Monroe. Sinemaya seksi kavramını taşıyan ve daha sonra bu kavram hep onunla anılan sarışınlardan. Yetimhanede büyüyen, erken yaşta evliliğe adım atan Monroe daha sonra birkaç kez daha evlilik yaşamıştır. FBI tarafından dahi takip edildiği söylenen Marilyn Monroe’nin ölüm nedeni halen gizliliğini korusa da biz onu bilinmeyenleri ile de seviyoruz.

Helena Rubinstein:

Her ne kadar insanlar tarafından adı çok bilinmese de bulduğu şeyin ne olduğu söylenince kadınların çok seveceği bir kişi Helene Rubinstein. Kozmetik kavramını bulan ve bir girişimci olan Rubinstein aynı zamanda büyük bir servetin de sahibiydi. Çirkin kadının dünyada olmadığını sadece tembel kadının olduğunu söyleyen Helena Rubinstein adından çokça bahsettiren ve bahsettirmeye de devam edecek olan oldukça başarılı bir kadın.

Afife Jale:

Çok zorlu bir dönemde sahneye adım atarak isminden bahsettiren ve bir devrime neden olan Afife Jale, Müslüman kadınların sahneye çıkmalarının yasak olduğu yıllarda sahneye çıkmış, polislerden kaçsa da sonunda yakalanmıştır. Ancak Atatürk’ün bu yasağı kaldırması ile tekrar sahneye çıkarak oyunculuğa devam etmiştir. Erken yaşta hayatını kaybeden Afife Jale her yıl ülkemizde adına verilen ödüller ile yaşatılmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir