Eğlence, Medya

Hazal Kaya ve Annesinin İlham Veren Kanserle Mücadele Hikayesi

Ekranlarımızın sevilen yüzlerinden biri olan Hazal Kaya, onu diğerlerinden farklı kılan olgun karakteri, zekası ve magazinden uzak ve seviyeli yaşantısı ile hayran kitlesi dünya geneline yayılan bir yıldız.

Her adımının haber olması ünlüler için normalken, Hazal Kaya’nın paylaşımı ile hayatlarını bambaşka bir yönden görmüş olduk.

İçerik Navigasyonu

Annesinin saçlarını kazıdı

Hazal Kaya’nın annesi olan Ayşegül Kaya’nın paylaştığı bu fotoğraf, önceki paylaşımlarından oldukça farklıydı. Fotoğrafta Hazal Kaya kanser hastalığına yakalanmış olan annesinin saçlarını kazırken görülüyor. Kötü haberi verirken bile güçlü, cesur ve pozitif görünen ikilinin birlikte oldukça, erken teşhisin de yardımıyla tedaviye başlayacakları ve kısa sürede kanseri yenecekleri bariz!

Mücadeleyi asla bırakmadı!

Hazal Kaya gibi güçlü bir kadın yetiştiren Ayşegül Kaya, hayatı boyunca mücadele etmiş ve asla zorluklardan kaçmayan birisi. Sadece “Hazal Kaya’nın annesi” olarak anılamayacak kadar güçlü bir kadın.

1964 doğumlu olan Ayşegül Kaya, İstanbul Kadın Hakları Uygulama Merkezi’nin kurucularından biridir. Mor Çatı da dahil olmak üzere pek çok dayanışma örgütüne yıllarca emek vermiş İstanbul Hukuk mezunu bir avukat olan Ayşegül Kaya, feminist kimliğiyle öne çıkıyor ve bundan gurur duyuyor.

Görüşleri kızının hayatını şekillendirdi

Eşiyle boşandıktan sonra Ayşegül Kaya, bekar bir anne olarak kızını tek başına büyütmüş. “Adını Feriha Koydum” dizisindeki kadını aşağılayan sahneler dolayısıyla oldukça rahatsız olan Hazal Kaya, bekaret kontrolü sahnesinin çekileceğini duyunca diziyi terk etmiş. Onun bu feminist kimliği de annesinden geliyor.

Kızını her koşulda destekleyen anne Ayşegül Kaya, genç yaşta oyunculuğa başlayan kızını asla yalnız bırakmamış, setlere bile Hazal Kaya ile birlikte gitmiştir.

O çok yönlü bir kadın

Annesinin daima kendisinin yanında olduğu gibi Hazal Kaya da annesinin kariyerini destekliyor. Annesinin yazdığı “İstanbul Bitmeden” isimli kitabi sosyal medya hesaplarından paylaşarak tanıttı.

Geleneksel camaltı sanatına da oldukça meraklı olan Ayşegül Kaya sürekli üretiyor.

Ayşegül Kaya hem sağlam bir feminist avukat, hem geleneksel sanatla uğraşan bir sanatçı hemde üretken bir yazar!

Annesi Hazal’ın en yakın arkadaşı

Sosyal medya hesapları kızının fotoğraflarıyla dolu olan Ayşegül Kaya, genç bir ruha sahip ve kızının en yakın arkadaşı. Birlikte daha fazla görmek ve okumak istediğimiz bu ikiliye, başladıkları bu zorlu yolculukta şans ve acil şifa diliyor ve iyi haberlerini de bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir