Dünya, Sizce

İrma Kasırgası Hakkında İnanılmaz Bilgiler

Harvey Kasırgası’nın yaraları sarılmadan ortaya çıkan ve daha etkili olacağı öngörülen kasırga çok büyük zarara yol açtı. Kasırga ve yol açtıkları ile ilgili her geçen saat yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

irma-kasirgasi-nedir.jpg

Amerika’nın Tarihi Tahliyesi

En yıkıcı ve en şiddetli rüzgarlara sahip olan kasırgaların yer aldığı kategoride yer alan Irma Kasırgası nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri’nin  Florida eyaletinde yaşamakta olan yaklaşık 5 milyon kişi için tahliye çağrısı yapıldı. Florida’nın yaklaşık 20 milyon nüfuslu olduğu bilgisini paylaşan yetkililer bunun Amerika tarihindeki en büyük tahliyelerden birisi olduğunu belirtti.

irma-kasirgasi-nin-dehseti.jpg

Tarih Kitaplarına Geçecek Kadar

Kasırganın yarattığı yıkım, etkilediği alan ve rüzgar şiddeti nedeniyle tarih kitaplarına geçecek bir kasırga olarak nitelendiriliyor. 5’inci kategori olarak belirlenen 1970’li yıllardan beri kullanılan ölçeğe göre ölçeklendiren kasırga şu ana kadar pek çok yerde yıkıma ve yüksek zararlara sebep oldu.

irma-kasirgasinin-sonuclari.jpg

Kasırgaya Ait Korkutucu Video

Kasırga ile ilgili sosyal medyada pek çok paylaşım yapılırken bir sosyal medya kullanıcısının yaptığı paylaşım çok büyük ilgi uyandırdı. Irma Kasırgası’nda çekildiği iddia edilen videoda kasırganın rüzgarları eserken duyulan ve korkutucu içeriğe sahip ses aynı zamanda bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Videoda bulunan sesin gerçek olmadığını ve sonradan eklendiği iddia eden kullanıcılarla beraber videodaki seslerin fırtınadan geldiğine inanan kullanıcılar görüşlerini sosyal medya platformlarında paylaştı.

irma-kasirgasi-dehseti.jpg

Adalar Enkaza Döndü

Karayipler bölgesinde bulunan adalar kasırgadan ilk etkilenen yerler olurken oluşan yıkım ciddi boyutlara ulaştı. Bölgede bulunan iki adanın ise tamamen enkaza döndüğü ve sular altında kalarak kullanılmaz hale geldiği gelen bilgiler arasında. Yetkililerden yapılan açıklamalarda zararın çok fazla olduğu ve yerleşim yerlerinin eski haline dönmesinin aylar süreceği ifade edildi. Ayrıca bu adalarda hayatını kaybeden kişilerin olabileceği belirtiliyor.

  1. Irma Kasırgasının Etkileri Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

    1. Doğal afet olduğundan etkileri normal
    2. Yetkililer gerekli kadar önlem almamış
    3. Bu kasırgalar sık oluyorsa ilgili yerlere yerleşim yapılmaması
    4. Kararsızım her şey bittiğinde değerlendirilmeli
    5 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir