Kültür, Tarih

Kayıp Kıta Atlantis Hakkında Şok Edici Bilgiler!

Kayıp kıta Atlantis. Bir efsane mi, yoksa gerçekten var miydi? Kimilerine göre gerçekte var olmuş bir uygarlık. 2500 yıl boyunca tartışmalara konu olan ve bir anda ortadan kaybolan bir kıta. Gelin hep beraber Atlantis hakkında bilinenlere bir bakalım.

Atlantis’ten nasıl haberimiz oldu?

Atlantis mitini bize ulaştıran ilk kişi Platon’dur. “Timaeus” ve “Kritias” eserlerinde Platon, Atlantis isminden bahseder. Bu isim için kaynak ise Mısırlı bir rahipti. Platon’un bu eserlerinde, Atlantis hakkında bilgilere yer verilmektedir. Platon’a göre kıta M.Ö. 9600 yıllarında batmıştı. Bir gün ve bir gecede, ansızın ve duyulmadan! Ama bazılarına göre ise Platon, tezlerini savunmak için Atlantis’i uydurmuştu. Yani, Atlantis bir hayal ürününden başka bir şey değildi.

atlantis.jpg

Atlantis’in var olmadığına inananların savundukları tezlerden biri de eğer gerçekten Atlantis var olmuşsa neden Platon’dan başka hiç kimse o güne kadar adını anmamıştır. Öyle ya, eğer bu kadar etkili bir uygarlık ise en azından başka uygarlıkların tarihçileri tarafından en azından yazıya geçirilmeliydi.

atlantis-kayip-kita.png

Atlantis nerede battı
peki?

Atlantis’in nerede battığını da Platon’dan öğreniyoruz. Platon, adanın Cebelitarık boğazından ötede, Atlantik Okyanusunda bulunduğunu bildirmektedir. Yine Platon’un yazdıklarına göre kıta, Libya ve Asya topraklarının toplamından daha da büyüktü.

Atlantis uygarlığı nasıl bir uygarlıktı?

Atlantis çok güçlü bir uygarlıktı. İleri bir gelişmişliğe sahipti. Atlantis, çeşitli yönetimlerden oluşan bir yönetimler topluluğuydu. En ihtişamlı yer ise başkentiydi. Atlantis’te zengin madenler mevcut idi. Zengin bir şehirdi yani. Platon’a göre adanın koruyucusu deniz tanrısı Posedion’du.

atlantis-gercek-mi.jpg

Neden battı?

Efsaneye göre, Atlantisliler topraklarını büyütmek için Avrupa’ya, Mısır’a ve civar uygarlıklara saldırdılar ve birçok yeri de ele geçirdiler. Atinalılarla (Yunanlıların ataları) karşılaşan Atlantisliler, bu savaştan mağlup ayrıldılar. Bu hezimetten sonra, ilahi bir gazaba uğrayan Atlantis, bütün insanları ve üzerinde yaşayan canlıları ile beraber okyanusun dibini boyladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir