Sizce, Spor

PSG, Neymar Transferiyle Nasıl Bir Politika Oluşturdu?

Politika, insanlığın var oluşundan itibaren liderler tarafından kullanılan çok amaçlı bir araçtır. Politika sadece siyasilerin yaptığı bir iş değildir. Siyaset insanoğlunun her aşamada kullandığı bi uygulamadır. Politika futbolda da kullanılmaktadır. Kulüpler transfer siyaseti, yönetim ve benzeri birçok konuda bu uygulamaya başvurulmakta.

neymar-psg-transferi-1.jpg

Fransa’nın köklü kulübü PSG geçen gün transfer politikasında Barcelona’ nın ünlü futbolcusu Neymar JR. Transfer ederek dünya kamuoyunda büyük ses getirdi. Neymar JR. 222 Milyon Euroya transfer ederek geçen seneki Pogba 105 Milyon transferini ikiye katladı. Şimdi tek merak konusu Neymar’ın aldığı parayı oyunuyla karşılayabilecek mi yoksa transfer, bir hayal kırıklığı mı yaratacak. Futbol başkanı bu şekilde bir transfer siyaseti uygulayarak bütün dikkatleri üzerine çekti. 

Dünyanın önde gelen kulüpleri hemen her kulüp, bir futbolcu göz boyamaya başlar başlamaz takibe alınır, izlenir ve devasal paralar karşılığı kendi kulüplerine transfer edilir. Kendilerine sorulduğunda, kulüplere fayda sağlayacağını düşünerek, transferi gerçekleştirdiklerini söylerler. 

Oysa kulüpler yüksek paralar harcayıp başka takımlardan fayda sağlayacağını bilmediği halde transfer yapacağına, kendi kulüplerinin alt yapısına odaklansa oyuncularını kendisi yetiştirseler daha faydalı olacaktır. Çekirdekten yetişen sporcular o takımın kültürüyle yetişeceği için hem maddi hem manevi sahip olduğu takıma fayda sağlayacaktır. Bunun en güzel örneği Cengiz Ünder’dir. Cengiz 2014’de Başakşehir’e transfer oldu ve harika geçen bir sezonun ardından dünyaca ünlü İtalyan takımı Roma’ ya gitti. Burada büyük başarı sahibi olan kulüp Altınordu takımıdır. Bütün bu örneklerden anlaşılacağı üzere futbolda da siyaset büyük öneme sahiptir.

  1. Peki ya sizce transfer başarılı olacak mı?

    1. Faydalı olur
    2. Faydası olmaz
    3. Gereksizdi
    4. Tamamen para israfı
    3 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir