Seyahat, Yaşam

Kışın Hafta Sonu Gezilebilecek Yerler

Malum kış mevsimi geldi. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte gezilecek yerlerde yaz mevsimine göre çok daha fazla kısıtlandı işte bu yazımızda kış mevsiminde de biraz yaz mevsimindeki kadar evlenebileceğiniz ve doğayla iç içe olabileceğiniz yerleri paylaştık. İşte kış mevsiminde gezilebilecek yerler.

İçerik Navigasyonu

1- Yedigöller/ Bolu

Yemyeşil doğası ormanın içinde insanın kendisiyle başbaşa kalabileceği, şehir hayatından uzakta, muhteşem manzaraları ile insanı kendine hayran bırakan yegane yerlerden bir tanesidir Yedigöller. Yedigöller özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanların hafta sonu için gidebilecek yerler arasında ilk sıraya adaydır. Yedigöller yedi adet birbirine bağlı küçük gölden oluşur. Hafta sonu kocamı yapmak isteyen şehir insanı cuma akşamı ndan gelerek Yedigöller çevresinde bulunan pansiyonlarda konaklayabilir ayrıca doğayla iç içe yaşamak isteyen macera perestlerdi Yedigöller’de kamp yapabilir.

2- Sapanca/ Maşukiye

Yine doğayla iç içe bulunmak isteyenlerin şehir hayatından kaçmak isteyenlerin çok kolay bir şekilde ulaşabileceği yerlerden bir tanesi de Maşukiye’dir. Doğayla iç içe olmak isteyenler buraya gelerek hafta sonu kamp yapabilir.

3- Uludağ /Bursa

Evet kış mevsimi deyince akla gelen ilk faaliyetlerden bir tanesi de kayak yapmaktır.  Kayak yapmak isteyenlerin akıllarına gelen yerlerden biri de şüphesiz ki Uludağ’dır. Gerek hafta sonu kaçamağı gerekse günübirlik turlarla Uludağ’a ulaşıp kayak zevki tadabilirler.

4- Abant/ Bolu

Büyük bir heyelan set gölü olan Abant Gölü yine hafta sonu gezintileriniz için kış mevsiminde uğrunabilecek yerlerdendir. Hafta sonu tatilini geçirmek isteyen şehir insanı bölgede bir çok pansiyon ve otele konaklayabilir göl çevresinde mangal yapabilir, faytona binebilir ve bisiklet sürebilir.

5- Kıyıköy/ Kırklareli

Yine şehir hayatından kaçmak isteyen özellikle İstanbul’da yaşayanlar kendilerine yakın doğal ve tarihi bir yer olan Kırklareli’nin Kıyıköy ilçesine uğrayabilir, bölgenin en eski  taş oyma kaya manastırlarınden olan Aya Nikola Mastırı’nı ,kiliseden camiye çevrilen Kıyıköy Camisi’ni ve yine tarihi bir yapı olan Kıyıköy Kalesi’ni ziyaret edebilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir