Eğlence

Kraliyet Ailesi Yeni Düğün Telaşındayken Tarzı ile Hala Akıllarda: Prenses Diana…

Kraliyet düğünleri İngiltere gibi monarşinin hala izlerini sürdürdüğü ülkelerde “düğün turizmi” yaratacak kadar güçlü ve etkili olaylardır, elbette bu düğünleri tüm dünya izlediği için benzer kıyafetlere sahip olmak isteyen genç kızlar ve gelinliklerinde kraliyetin asil havasını taşımak isteyen gelin adayları için moda tasarımcıları benzer giysileri koleksiyonlarında kullanır. Gelinliğinde vintage bir hava taşımak isteyen genç gelin adayları için Prenses Diana gelin duvağı modelleri hala son derece popülerdir. 7.5 metrelik gelinliğiyle bir rekoru kırarak hala unutulmayan ünlü prenses trajik sonuna rağmen hala kalplerde yaşamaya devam ediyor. Bu yazıda sizler için Prenses Diana’nın saç modelinden ilham alarak seçebileceğiniz saç stilleri ile ilgili bir yazı derledik.

  1. İçerik Navigasyonu

    Tüm Zamanların En Beğenilen Saç Modeli

İkonik gelinin attığı her adım gibi düğünü de tüm dünya tarafından izlenmişti, bu nedenle Prenses Diana gelin saçı modelleri uzun bir süre tüm dünyada popüler olmaya devam etti. Zarif ve uzun bir kadın olmasına rağmen kısa saçlarıyla uzun kuyruğu bir uyum içinde olan prensesin saç modeli, şimdiki güzellik ve estetik algısına pek hitap etmese de o zamanlarda sık sık taklit edilen gözde bir gelinlik ve saç modeliydi.

  1. Gelinliğe Uyumlu Saç Modeli

Kısa saç ve uzun kuyruğun yarattığı zıtlığın güzel bir görünüm yarattığı düşünülse de Prenses Diana gelinliği çoğu gelin adayı ve genç kız tarafından beğenilmemekte ve kraliyet ailesi “gelinlerini çirkinleştirmek” ile suçlanmakta. Kocaman ve kat kat bir pastaya benzetilen Prenses Diana’nın gelinliğindeki dünyanın en uzun duvağı rekoru ile bile olumlu açıdan ilgileri çekmemekte, gelinliğin eteğinin ucundaki dantellerin ise daha detaylı bir işçilik gerektirdiği düşünülmektedir.

  1. 80’lerin Her Detayını Gelinliğinde Buluşturan Bir Tasarım

Sadece kısa saçı ve uyumsuz görünümü ile değil aynı zamanda gelinliğin dikildiği zamanın her özelliğini bünyesinde barındıran gelinlik 425 bin liraya geçtiğimiz yıl satıldı. Kol bitiminde abartılı fırfırlar bulunan, yaka bitiminde gösterişli işlemelerin de bulunduğu fildişi ve karpuz kollu bu gelinlik David ve Elizabeth Emanuel tarafından tasarlandı.

  1. Dantel İşlemeler

Anneanne sandıklarındaki çeyizi andıran dantellerle abartılı bir şekilde süslenen gelinlik son derece rüküş ve bu gösterişi dengelemek için daha sade ve salık bir kısa saç modeli kullanılmış. Perçem ise göğüs bölgesindeki kurdeleler ve tafta kumaştan tasarlanan gelinlik ile oldukça uyumlu gözüküyor. Yaklaşık 8 metrelik kuyruğu ile seksenli yılların her detayını taşıyarak milyonlarca gelin adayını peşinden sürükleyen gelinlik modeli rengi, modeli ve kumaşını modernize edilerek Diana hayranları tarafından hala tercih edilmekte.

  1. II. Elizabeth’in Gelinliğinden ve Saç Stilinden Esintiler

Prenses Diana’nın gelinliği, fazla kabarık olmayan ve A kesim gelinliği, gelinliğin üzerindeki zambak, yıldız ve lilyum motiflerinin yanı sıra köşegen yakası ile evlenen II. Elizabeth’in gelinliği ile benzerlik göstermekte. Aynı perçemli kısa saç modelinin kullanılması ise kraliyetin belli bir tarzı takip ettiğini göstermekte. Kraliyet kadınlarının neden genel olarak kısa saçı tercih ettiği ise merak konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir