Gündem, Haberler

Göğsümüzü Kabartan Bir Öğretmen Daha! Dünyanın En İyi 50 Öğretmeni Arasında Seçildi

Baba bana masal anlat ve oyuncak kumbarası projeleri ile adından söz ettiren Nurten Akkuş daha önce sivil toplum kuruluşları tarafından bir çok ödüle layık görülmüştü, ancak son aldığı ödül dünya üzerindeki en iyi 50 öğretmen listesine girmesini sağlayarak ülkemize büyük bir gurur yaşattı. Nurten Akkuş Uluslararası Varkey Gems Vakfı tarafından dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında gösterildi. Uluslararası bu vakfa ABD eski başkanı Bill Clinton onursal başkanlık yapıyor.

Samsun Ayvacık İlçesinde Anaokulu Müdürü

Samsun Ayvacık ilçesinde yapan görev yapan 11 yıllık öğretmen Nurten Akkuş şu anda bulunduğu ana okulunun müdürü ve ülkemize küresel öğretmen ödülünü getiren 2. Öğretmen’dir.

“Gurur Duydum” Dedi

Nurten Akkuş uluslararası bu başarısını şu sözlerle anlattı. “Dünyanın en iyi  50 öğretmeni arasından seçilerek Türk bayrağını yurtdışında da dalgalandıran bir öğretmen olmaktan gurur duydum. Türkiye’de babaları eğitme katmamla, ilçenin tanıtımı ve sosyal faaliyetlerde yer alma, kadınlara yönelik çalışmalar, yaşlılar ve çocuklar arasında kuşaklar arası bağları kuvvetlendirme, okulu sıfırdan kurup kısıtlı imkanlarla rağmen başarıyla adından söz edilen bir okul haline getirme projelerinin yaygınlaşması ve eğitim fikirlerim bu ödüle aday gösterilmeye katkı sağladı. Bir Türk öğretmen olarak ülkemi  temsil etmekten ve dünya çapındaki bu ödüle aday gösterilmekten gurur duyuyorum.”

“ Baba bana masal anlat” ve “oyuncak kumbarası” projeleri sayesinde Nurten Akkuş bir çok yeniliğe de kapı açmış oldu. “Baba bana masal anlat” projesiyle ilk defa kendi okulunda başlattığı bu projede babalar ana okuluna gelip çocuklara masal anlatmaya başladı, böylece babalarla çocuklar arasında güzel bağlar oluşt. Nurten Akkuş’un bu projesi üniversitelerde de çalışma konusu oldu ve şu anda 45 ilde “baba bana masal anlat” projesi uygulamaya konuldu. Ayrıca 2014 yılında “oyuncak kumbarası” projesi ile ihtiyaç sahibi 40 ana okuluna 5000 oyuncak ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir