Spor

Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe Avrupa’da gruplara kalabilecek mi?

Medipol Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İspanyol ekibi Sevilla’nin rakibi olurken, Fenerbahçe ise UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Makedon ekip Vardar ile eşleşti.

Geçen sezonu, Beşiktaş’ın ardından ikinci sırada bitiren Medipol Başakşehir, önceki turda Belçika’nın Club Brugge takımını 3-3 ve 2-0’lik skorlarla eleyip play-off turuna kalmıştı. Eğer, turuncular güçlü İspanyol ekibini de elerlerse tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde oynamaya hak kazanmış olacak. Bu zorlu karşılaşmada ilk maç 16 Ağustos 2017’de İstanbul’da, ikinci maç ise 22 Ağustos 2017’de Sevilla’da oynanacak.

fenerbahce-nin-uefa-avrupa-ligi-ndeki-rakipleri.jpeg

Geçen sezonu Beşiktaş ve Medipol Başakşehir’in ardından üçüncü bitiren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde oynamaya hak kazanmıştı. Fenerbahçe, yeni sezon için takımın başına eski teknik direktörlerinden Aykut Kocaman’ı getirmişti. Ligde ve Avrupa’da şampiyonluk parolası ile yola çıkan Fenerbahçe, yıldız isimlerle de sözleşme imzaladı.

fenerbahce-uefa.jpg

UEFA Avrupa Ligi’nde bir önceki turda zor bir kura çeken temsilcimiz, Avusturya’nın Sturm Graz ekibini deplasmanda 2-1 yenmiş, ve İstanbul’daki maçta da rakibi ile 1-1 berabere kalarak tur atlayan taraf olmuştu. Play-off turunda, bir önceki tura göre nispeten daha kolay bir kura çeken Fenerbahçe, Makedonya’nın Vardar ekibi ile UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalma mücadelesi verecek.

Fenerbahçe ilk maçı 17 Ağustos 2017’de Makedonya’da, rövanş karşılaşmasını ise 24 Ağustos 2017’de Kadıköy’de oynayacak.

  1. Sizce Medipol Başakşehir, Sevilla engelini aşıp UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalabilecek mi?

    1. Hayır
    2. Evet
    3. İmkansız dostum!
    7 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir