Haberler, Sağlık

Metabolizmamızı Hızlandırmak ve Zayıflamak Bizim Elimizde ve Çok Kolay

Metabolizmamızın hızlanmasını sağlamak için gün içinde bol hareket ederek kas kitlenizi artırmak aslında hiç de zor değil.Metabolizmamızı hızlandırmanın hareket etmek dışında başka yollarıda var elbette.

Bu yolların en başında vücudumuzu içten desteklemek için beslenme biçimi gelmektedir.Bunun için kan şekerimizi dengelemek ve açlık krizlerinin önüne geçmek için sık sık ve azar azar bir şeyler yemeliyiz ve hayatımıza ara öğünü dahil etmeliyiz.

Bu yolların ikincisi ise hareket etmektir.Çünkü ne kadar yeşil çay içerseniz için ya da ara öğün ile sağlıklı beslenin hareket olmadan metabolizmayı hızlandırmak mümkün değil.

Diğer bir yol ise SU içmektir.Fakat suyu doğru zamanlarda ve yeterli miktarda içmek çok önemlidir.Ard arda 3-5 bardak su içmek hem zor olacaktır sizin için hem de faydalı olmayacaktır.Yemeklerden önce bir bardak su içmek ya da bir iki saate bir su içmek metabolizmanızın hızlanmasına kesinlikle katkı sağlayacaktır.

Diğer bir seçenek ise YEŞİL ÇAY içmektir.Çünkü, yeşil çayda bulunan antioksidan maddeler metabolizmayı hızlandırarak zayıflamamızı ve sağlıklı olmamızı sağlıyor.

Başka bir yol ise SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİdir.Çünkü süt veya yoğurt tükettiğimiz zaman kas kitlesini koruyor ve zayıflamayı hızlandırıyor.

Haftanın bir kaç günü KIRMIZI ET,TAVUK VE BALIK yemek de metabolizmamız için çok faydalı olacaktır.Çünkü her gün belşi miktarda alınan protein metabolizmanın hızlanmasını destekliyor.Ayrıca spordan önce ve sonra mutlaka protein tüketmek gerekiyor.

Ara öğünlerimizde unlu mamüller ve hazır gıdalar yerine bir iki porsiyon MEYVE ekleyerek metabolizmanıza çok faydalı bir hateket yapmış olursunuz.

Ayrıca YUMURTA da metabolizmayı hızlandırıyor ve aynı zamanda tok tutuyor.

Son olarak Acı biber başta olmak üzere BAHARAT kullanımı da metabolizmayı hızlandırır Yemeklerinize bol bol baharat koyarak ve yoğurdunuza zencefil,zerdeçal,tarçın ekleyip tüketerek metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir