Haberler, Spor

Neymar Krizi Ortalığı Karıştırdı!

Asıl adı Neymar da Silva Santos Junior olsa da sadece Neymar’ı kullanıyor. Brezilyalı başarılı futbolcu milli takım formasını da terletiyor. Santosta forma giydiği dönem büyük kulüplerin dikkatini çekmeyi başardı. 25 mayıs 2013 tarihinde, 57 milyon Euroya Barcelona’ya transfer oldu. Barcelona’da oynarken başarılı futbolu ile dikkatleri üstüne çekip, adından sıkça söz ettirdi.

Neymar krizi

Transfer döneminde genç futbolcu bu kez, Barcelona spor klübünden Paris Saint Germain FC’e transfer olmuştu. Kariyerine PSG’de devam ettirmek isteyen Neymar, 5 yıllık sözleşme imzalamış ve yüzyılın transferi diye manşetleri süsleyen bir transfer olmuştu. Şimdiler de konuşulan konular biraz daha farklı olması sizi de şaşırttı mı? Le Parisien gazetesine göre, yeşil sahaların yeni Messi’si olmak için bütün olayların içine atılıyor ve bu hakları ona PSG kulübünün verdiği imtiyazlar sebep oluyor. PSG, Neymar’ı renklerine katmak için 222 milyon Euro ödemekle beraber kulüp içinde, antremanlarda çeşitli ayrıcalıklar sağlıyor. Bu durum futbolcular içinde sıkıntılar yaşanmasına neden oldu. Lyon maçındaki cavani ile penaltı krizi yaşanmıştı. Kazanılan penaltıyı Cavani kullanmış fakat gole çevirememişti. Saha içinde kriz yaşanmıştı.

Neymar ayrıcalıkları

PSG kulübü, Neymar için 2 özel fizyoterapist ayarladı, fizyoterapistler sadece Neymar ile yakından ilgilenecek. Neymar’a antremanlarda sert, kuvvetli müdahalenin kesinlikle yasak olması kulüp içi krizin ana sebebi oldu. Futbolcuları, bu durumu için uyarmak, tartışmaları doğurmaya başladı. Diğer futbolcuları rahatsız eden bu imtiyazlar takım içinde huzursuzluklara yol açtı. PSG kulübündeki bütün oyuncular, kulübün lisanslı ve logolu ürünlerini kullanmak zorundayken, Neymar, reklam yüzü olduğu ve sponsorluk anlaşması olan markanın ürünlerini rahatlıkla kullanabilecek. Geçtiğimiz haftalarda çok konuşulan Cavani tartışmasında da ayrıcalık Neymar’a verildi. Cavani ile penaltı tartışması yaşayan Neymar, gelecek sezon bütün penaltıları kullanma imkanı verildi. Ayrıca Neymar, gelecek 5 yıl içinde kazanacağı her Ballon d’Or için PSG kulübünden 3 milyon Euro prim alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir