Gündem, Haberler

Örnek Öğretmen! Hasta Öğrencisini 2 Yıldır Okula Taşıyor…

Öğretmen olmak sadece diplomayı almakla bitmiyor. Öğretmen, yaşamın değerlerini, dünyaya doğru açıdan bakmayı öğreten en önemli rehberdir. Çocuk yaştan itibaren öğretmenler her daim iletişim içinde olunan kişilerdir. Öğrencilerine karşı sorumluluklarını en hassas şekilde yerine getirmek zorundadırlar. Öğretmen olan, öğretmen olmaya en çok yakışan her öğretmenin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün öğretmenlerin bu günü kutlu olsun.

Öyle bir öğretmenden bahsedeceğiz ki, öğretmen olmaktan çok daha fazlası.

Birol Danışman Öğretmenin Büyük Fedakarlığı

Birol Danışman, öğretmenliğinin kutsallığını en iyi şekilde ortaya koydu. Öğrencisinin hayatını kolaylaştırdı. Yaşadığı bir takım sıkıntılar sonucu okula ilgisi azalan Karaköse, öğretmeni Birol Danışman’ın her gün evine gidip kendisini almasını karşılıksız bırakmadı. Öğretmenin bu fedakarlığı karşısında Karaköse, derslerine tekrar dört elle sarıldı. Danışman, kendi kızını okula götürmek zorunda kaldı fakat Karaköse’yi mağdur bırakmamak adına Kaymakamlığa başvurarak öğrenci için özel araç ayarladı. Karaköse’nin ailesi Birol Öğretmen için ” İzinli olduğu günlerde bile gelip Samet’i okula götürdü. Derslerden geri kalmaması için elinden geleni yaptı. Gelemediği zamanlar bile arayıp büyük bir mahcuplukla haber verdi” diye anlattı. 26 yıldır Fizik öğretmenliği yapan Danışman, Samet’i 3 yıl önce tekerlekli sandalye de otururken gördü. Okul çıkışında da annesinin sırtında belediye otobüsüne binerken gördüğünü söyledi. Bu şahit olduğu olay sonrasında harekete geçti ve kendi aracıyla alıp, götürmeye başladı. Samet’in dersine girmediğini sadece okulda gördüğünü söyleyen Danışman, ”Öğretmen sadece okulda ve sınıfta öğretmen olamaz” dedi.

Öğretmen olmak

Öğretmen olmak, talebelerin hayata doğru açıdan bakmasını öğretmektir. Öğretmen olmak, sadece kara tahtaya yazı yazmak değil hayatın her alanında bir şeyler kazandırmak demektir. Öğretmen olmak, öğrencilere okulu sevdirmek, doğru insan olmayı öğretmek gibi nice güzel sorumluluktur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir