Eğlence, Geyik

Sadece 90’larda Çocuk Olanların Hatırlayacağı 7 Şey

 Daha internetin olmadığı, cep telefonlarının icat edilmediği, hatta ön kamerayla fotoğraf çekileceksin deseler ”Hadi be sen de ” diyeceğimiz bir dönemdi. Komşu ilişkilerinin sağlam olduğu, sokakta akşama kadar aç susuz oyunların oynandığı unutulmaz bir dönemdi.

90’larda unutulmayan ve sadece o dönem çocuk olanların bileceği, o yıllarda yaşamayanların ”O neydi gız” diye bakacağı bir kaç şeyi sizler için derledik. 90’lara gitmeye hazırsanız hadi başlıyoruz.

39753_20101019180744.jpg

  • Fotoğraf Çektirmek

Fotoğraf çekilmek dediysek öyle ön kamerayı açıl selfie yapmaktan bahsetmedik. Eee tabi vardı 90’lı çocukların da fotoğraf çekilme yöntemleri. O zamanlar uzun film ruloları vardı ve o film ruloları fotoğraf makinasına yerleştiriyordun. Şimdiki gübü dijital makinalar daha yoktu. Yani herkes bilmez 90’larda fotoğraf çekilmenin ne kadar değerli olduğunu.

  • Cino

Bugünkü gibi binlerce çikolata markası da ne. O zamanlar çabuk bitmesin siye ucundan milim milim yerdik.

  • Su sıkan yüzükler

Öyle günümüzdeki gibi çeşit çeşit oyuncak yoktu. Şakalı oyuncaklar da pek bir meşhurdu. Su sıkan yüzüklerden su geldiğini bile bile yüzüğe bakan saf arkadaşlar vardı. Suyu yüzlerine yedikleri an arkana bakmadan koşmaya başlıyordun artık.

kaliplar.jpg

  • Alçıdan Kalıplar

O zamanların en güzel dersi şüphesiz el işi dersiydi. Plastik çeşitli desenlerdeki alçı kalıplarına renkli renkli boyamalar yapardık. Yani yetenekli olmanıza gerek yok hayal gücünüzü kullanmak yeterli. Çünkü 90’larda çocuk olmak bunu gerektirirdi.

  • Televole

90’larda çocuk olmak ”Merhaba Televole” sesi ile kosturduğumuz televizyon başı demekti. O zamanlar Acun televizyon patronu değildi tabi muhabirdi.

abakus.jpg

  • Abaküs

Matematik işlemlerini yapmamız için çok gerekli olan bir aletti. Eğer senin yoksa abaküsten taşlıyorları yani o kadar. Boncukları sağa sola götürerek amacı pekte  belli olmayan işlemler yaptık 90’lar boyunca.

  • İsim, Şehir, Hayvan, Bitki

Şimdiki bilgisayar, android oyunları da ne deli gibi oynanılan isim, şehir hayvan bitki en az 3, 4 kişi ile oynanırdı. Bazı harflerden de bişeyler bulmak çok zordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir