İlişkiler, Sizce, Yaşam

Sadece İlk Buluşmada Başınıza Gelebilecek 8 Tatsız Durum

Fakat bazen işler istendiği gibi gitmez ve tatsız sürprizlerle karşılaşılabilir.

ilk-bulusmada-kavga-etmek.jpg

1- Karşınızdaki Kişinin Resimlerden Farklı Biri Olması

Özellikle internetten tanışan kişilerin ilk buluşmasında sıkça rastlanır. Resimdeki kişi gerçekten bu mu diye soran iç ses susmak bilmez.

2-Geç Kalmak

Zamanlama hesabını doğru yapamamak veya trafik gibi sebeplerle ilk buluşmaya geç gitmek tatsız durumlardan en bilineni. Karşı taraf uzun süre beklediyse ilk izlenim değerlendirmesi yapılmış demektir.

ilk-bulusmada-yapilmamasi-gerekenler.jpg

3-Hayat Hikayesini Anlatan Kişiler

İlk buluşmada insanlar birbirlerini daha yakından tanımak isterken kendilerinden bahsederler. Fakat bu bahsetme işi sürekli kendini anlatma ve kendini övme şeklinde gerçekleşiyorsa sıkıntı yaratabilir. Her şey ölçüsünde güzel.

4-Susup Oturanlar

Özellikle çekingen kimselerde olan bu durum ilk buluşmanın sönük geçmesine neden olabilir. Sürekli sizin konuşmanız karşı taraın dinleyici olması ve çekingen davranması buluşmanın sıkıcı geçmesine sebep olabilir.

5-Başka Şeylerle İlgilenenler

Buluşmada başa gelen en can sıkıcı durumlardan birisidir karşınızdaki kişinin sizden çok başka şeylerle ilgilenmesi. Herkes bir ya da iki kere telefonunu kontrol etme ihtiyacı hissedebilir ama bu sık sık tekrarlanıyorsa bir daha düşünmekte yarar var.

ilk-bulusmada-yapilmamasi-gereken-hareketler.jpg

6-Geçmiş Konulardan Bahsedenler

İlk buluşmalarda yapılan ve tatsızlığa yol açan en önemli hatalardan birisi geçmişten bahsetmektir. Hayatınıza giren insan sayısı veya kişilerin sizin için yaptıkları gibi konuların açılması karşınızdaki kişiyi gerebilir ve sizinle bir daha görüşmek istememesine neden olabilir.

7-İçkinin Dozunu Kaçıranlar

İlk buluşma bir akşam yemeği konseptinde veya alkol alınabilen bir mekanda gerçekleşiyorsa alınacak alkolün dozunu ayarlamak son derece önemlidir. Alkolü fazla kaçırıp absürt hareketlerde bulunan bir kişiyle buluşuyorsanız ilişkinin gelecek planları suya düşmüş demektir.

8-Mide Sıkıntıları

Buluşma heyecanından veya başka bir nedenden dolayı yaşanan mide rahatsızlıkları buluşmayı tatsız hale getirebilir. Bu nedenle heyecanı kontrol altında tutmak ve olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olmak gerekir.

  1. İlk Bulışmadaki Tatsız Durumların Sonraki Buluşmaları Etkilediğini Düşünüyor Musunuz?

    1. Evet böyle bir durumla karşılaşırsam bir daha görüşmem
    2. Hayır herkes ikinci bir şansı hak eder
    3. Kararsızım kişisine göre değişir
    4. Görüşecek birisi olsun bu sonraki mesele
    7 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir