Kültür, Sinema

Şiddetle İzlenmesi Önerilen Beş Film

Bazı filmler insanlara farklı bakış açıları  kazandırır. Kış mevsiminde yapılabilecek en güzel aktivitelerin bir tanesi de film izlemektir. İşte kış mevsimine uygun evde yapılabilecek faaliyetlerden olan film izlemek için beş film önerisi.

İçerik Navigasyonu

1- Into The Wild/ Özgürlük Yolu (2007)

2007 yapımı olan bu film bir biyografi içeriği olduğu için belgesel tadında ve izleyenleri doğayla içiçe farklı bir yaşama götüren şiddetle izlenmesi gereken filmlerin başında gelir. Eğer şimdiye kadar izlemediyseniz mutlaka film listenize almalısınız.

2- Bana Masal Anlatma (2015) 

2015 yapımı olan bana masal anlatma Türk filmleri arasında Kürt yapımıyla dikkat çeken bir leyla mecnun hikayesi gibi aşk konusunu işleyen fantastik bir yapımdır. O demeyenlerin mutlaka izlemesi gereken çok farklı tatlar alacağı türk filmlerinin arasında ilk sıralarda yer alır.

3- Üç Idiot (2009)

Aamir Khan filmlerinden bir tanesi Üç İdiot’tur. Zaten listemizde amir kan ait birkaç film daha yer almaktadır. Muhteşem yapımı filmin bir çok yerinde güldüğümüz, bir çok yerinde de hüzünlendimiz muhteşem dostluğu işleyen en güzel filmlerden bir tanesidir.

4- Taare Zameen Par / Yerdeki Yıldızlar (2007)

Bir çocuğun hayatında bir öğretmenin neler değiştirebileceğinin en güzel kanıtıdır bu film. Başarısız addedilen, ailesi tarafından ötelenen ancak ona değer veren bir öğretmen ile karşılaştığında içindeki başarı gün yüzüne çıkan bir çocuğun hikayesini anlatıyor bu film. Kesinlikle şiddetle izlenmesi gereken filmlerin başında gelir yine Amerika’nın muhteşem oyunculuğu küçük oyuncu ile beraber taçlanarak  dikkatleri üzerine çekmiş.

5- Ghajini (2008) 

Yine bir Aamir Khan yapımı olan filmde Aamir Khan’ın Hint filmlerine farklı bir boyut kazandırdığının en büyük kanıtlarından bir tanesi de bu filmdir. Ghajini de seven bir adamın geçmişine dair hatırladıklarını ve intikam alma yemini etmesini değişik bir şekilde izleyicilere sunar.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir