Haberler

İstanbul’da Soğuk Günlerde de Gezilecek 10 Güzel Nokta

Havalar soğuyunca dışarıda yapılan aktiviteler azalır, genelde evlere kapanılır.  Kışın bu soğuk ve yağışlı günlerinde evde oturmaktan sıkılan İstanbul’lular için şehrin tadı çıkarabilecekleri bir çok farklı mekan bulunmaktadır. Bunlardan en favori 10 tanesinden gezmeye başlayarak soğuk günlerinize farklı bir keyif katabilirsiniz.

  1. İçerik Navigasyonu

    Yerebatan Sarayı (Yerebatan Sarnıcı)

532 yılında Bizans döneminde inşa edilen ve dönemin su ihtiyacını karşılamak üzere yapılan sarnıç Bazilika Sarnıcı olarak da anılmaktadır. Yer altında sütunlarla oluşturulmuş bu sarnıçta en ilgi çeken bölüm ters duran Medusa’nın heykelidir. Medusa’nın düz durması halinde bu sefer dünyanın ters döneceğine dair geçmişte tevatürler olmuştur.

  1. Kapalıçarşı

Hepsi üç aşağı beş yukarı birbirine benzeyen AVM’lerden sıkıldıysanız, Kapalıçarşı sizin için çok keyifli bir mekan olacaktır. Dünyadaki en eski ve en büyük çarşı olan Kapalıçarşı’da gezilecek 4000 civarında dükkan olup, cıvıl cıvıl ve rengarek bu dükkanlar hayal dünyanızı genişletecek sizi başka diyarlara götürecektir. Her yıl yüzbinlerce yabancı turisti ağırlayan Kapalıçarşı’nın 24 kapısı bulunmaktadır.

  1. Panorama 1453 Tarih Müzesi

Tarihe meraklıysanız burası tam da size göre bir müze. 2009 yılında ziyarete açılan bu müze, panoramik resimlerini çizen 8 farklı sanatçı tarafından 3 yılda yapılmış ve 5 milyon USD’ye malolmuştur.

  1. İstanbul Akvaryum

İstanbul’da soğuk günlerde gezilebilecek yerlerden biri de İstanbul Akvaryum’dur. Burası 1500 değişik türden 15.000 canlıyı barındırmaktadır. Gerek ailenizle gerekse arkadaşlarınızla gezip denizaltı dünyasını keşfederek keyif alabileceğiniz güzel bir seçenektir. Yerli ve yabancı toplamda 1 yılda yaklaşık iki buçuk milyon ziyaretçi alan akvayumun 1.2 kilometrelik bir gezi rotası bulunmaktadır. Burada sadece deniz canlıları olmayıp, oluşturulan yapay yağmur ormanı ortamında tropikal sürügen ve kemirgenler de görülebilir.

  1. Galata Kulesi

Nefis İstanbul manzarasına karşı oturup bir şey yiyebileceğiniz ya da kahvenizi yudumlayabileceğiniz muhteşem bir mekandır. İstanbul’un simgelerinde biri haline gelmiş olan Galata Kulesi, 528 yılında inşa edilmiş olup, 2013 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilmiştir.

  1. İstanbul Modern

Pek çok farklı sanata ve sanatçıya ev sahipliği yapan İstanbul Modern, 11 Aralık 2004 yılında kapılarını sanatseverlere açmıştır. Burası heykenden resime, videolardan enstalasyona kadar bir çok farklı kategorideki esere ev sahipliği yapmaktadır. Burayı gezmek ziyaretçilerin bakış açısını değiştirmekte ve ufkunu genişletmektedir.

  1. Beylerbeyi Sarayı

Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılmış olan bu saray İstanbul Anadolu yakasında olup, eşsiz bir güzelliktedir. Boğaz kıyısındaki bu saraya yapacağınız ziyaret sizi ziyadesiyle mutlu edecektir.

  1. Oyuncak Müzesi

İstanbul Kadıköy’de olan bu müze, 2005 yılında Sunay Akın tarafından kurulmuştur. Sadece küçüklerin değil 7’den 70’e herkesin ilgisini çekebilecek nitelikteki bu müzede dünyanın her tarafından gelmiş ve farklı yıllara ait oyuncaklar sergilenmektedir.

  1. İstanbul Arkeoloji Müzesi

Dünyadaki en büyük müzeler arasında yerini almış olan İstanbul Arkeoloji Müzesi 1891 yılında ziyarete açılmıştır. Içerisinde Çinili Köşk Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Arkeoloji Müzesi olmak üzere 3 ayrı kısım bulunmaktadır.

  1. Balat

İstanbul’un en eski semtlerinden olan Balat, renki ve farklı sokaklarıyla sizi bambaşka bir dünyaya götürecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir