Zengin İçerik

Türkiye’nin En Gizemli Tarihi Yapıları

Ülkemiz gerek tarihi gerekse doğası nedeniyle çokça uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Birçok kusursuz tarihi yapıları veya doğal dokuları ile beraber gizemi ile de kendinden bahsettiren yapılar tüm dünyada olduğu gibi burada da mevcut. İşte birkaçı:

İçerik Navigasyonu

Yusuf Ziya Paşa Köşkü:

Burası halk arasında perili köşk olark bilinmekte. Şu anda Borusan Holding bazı faaliyetlerini bu köşkte sürdürmekte. Ancak görkemli kulesi yerine söylentileriyle ünlenen bu köşkte bir kadının gezdiği hatta piyano dahi çaldığı duyumları var. Yusuf Ziya Paşa genç ve güzel bir kıza aşık olur ve kız evliliğe yanaşmayınca bu köşkü yaptırır. Köşk yapılırken paşa kızla evlenir ancak paşa çok kıskanç olduğundan bu köşkün kulesinin en üstüne kızı kapatır ve merdiven bile yaptırmaz. Birçok olay sonucu bitimeyen köşk en son Mısır’a giden paşa ve eşi ile terkedilir. Paşa Mısır’da ölür ve vasiyeti gereği karısını hapsettiği kulenin taşlarından mezar taşı yapılır. Bazı geceler bu genç kız köşkü ziyaret eder ve köşkte dolaşır.

129 No’lu Apartman:

Bu apartmanın hikayesi de 2009’daki bir olaydan ötürü ortaya çıkmıştır. Odtü’de okuyan iki kız öğrenci, gece ayinler yapar ve 129 numaralı apartmanın en üst katında kalan başka öğrenciler de o ayin gecesi gizemli bir halde vefat ederler. Apartmanda yaşayanlara göre o gece deprem olur ve camlar eşyalar devrilir. Terk edilen apartmana daha sonra girenler tarifi güç bir kokunun apartmana yayıldığını belirtiyor.

Büyülü Köy:

Sadece bir yapı değil tüm köyden bahsediliyor. Sakarya’da bulunan bu köy 1921’de meydana gelen bir hikaye nedeniyle gizemli efsanelerde anılır. 117 hanenin o yıllarda köyden kaçması ve cinlerin geldiğini söylemesi köyü büyülü köy haline getirmiştir.

Ahşap Ev:

Diğer yapılardan hikayesiyle ayrılan ve çokça dikkat çeken tarihi ahşap ev İstanbul’un İncirli bölgesinde bulunuyor. Ancak hikayeye göre bulunuyor diyemeyiz. Çünkü bu ev görenlere ve duyanlara göre beş saniye süresinde ortadan kayboluyor ve ardından yine geri geliyormuş. Tanıklar ve gördüğünü iddia edenler bölgede oldukça fazla. Ancak birçok kişiye göre de asılsız bir hikayeden ibaret. Bazılarına göre yılda bir kez kaybolan bu ev harabeye dönmüş durumda ve bir şehir efsanesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir