Ekonomi, Haberler

Ünlü Şirketten Şok Açıklama! Bu Skandal Tüm Dünyayı Etkileyecek

Japonların ünlü demir- çelik fabrikası Japon Kobe Steel ürünlerinin değerlerinin raporlarını değiştirdiklerini aslında daha kalitesiz ürünler ürettiklerini açıkladı. Açıklamanın ardından şirketin borsa değerleri düştü.

Eylül 2016 Ağustos 2017 tarihleri arasında ürettikleri demir çeliğin içeriği ve dayanıklılığı hakkındaki verilerin sahte olduğunu açıkladı. bir çok otomativ şirketine ürün sağlayan demir çelik fabrikası Japonya’nın üçüncü büyük çelik üreticisi idi.

Aralarında Toyota Honda Subaru ve Mazda gibi otomotiv şirketlerinin yer aldığı alıcıların olduğu 200e yakın şirkete bu kalitesiz ürünleri verdiklerini açıkladı.

Toyota bu şirketten aldıkları ürünleri araçların davlumbazlarında ve kapılarında kullandıklarını en kısa sürede kullanılan ürünlerin tespit edileceğini ve gerekenin yapılacağını açıkladı.

Honda demirçelik devinden aldığı ürünleri kapı ve kaputlarında kullandıklarını açıkladı.

Mazda şirketten aliminyum aldığını doğrularken Mitsubishi ve Suzuki de şirketle alışveriş yaptığını açıkladı. Mitsubishi jet yapımında şirketten aldığı ürünleri kullandığını ve bu durumdan etkilenen müşterilerin olduğunu söyledi.

Kobe Şirketi Eriyor

Japonya’nın üçüncü büyük demir çelik üreticisi olan japon Kobe şirketi bu skandalı açıkladıktan sonra hisselerinde ani düşüşler meydana geldi. Hızlı bir şekilde değer kaybeden şirketin bu ayın başında değeri 4.4 milyar dolar seviyesindeydi. Son iki gündür yaklaşık 1,5 milyar dolar zarara uğrayan şirket hakkında neler olacağı yakın zamanda görülecektir.

Bir çok şirkete ürün veren japon Kobe demirçelik devi sattığı ürünlerin müşterilerinin güvenliğini tehdit eden bir durum içerip içermediği konusunda bilgi vermedi. Toyota Subaru onda mitsubishi Suzuki gibi otomobilde evlerine demirçelik satan japon Kobe Şirketine ne olacağı merak ediliyor.

Otomobil devlerinin de içinde bulunduğu 200 kadar şirketten net açıklamalar gelmeye devam ediyor. Şirketlerin yapacağı incelemeler sonucu müşterilerin güvenliğini hiçe sayan durumlar olup olmadığı ortaya çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir