Kültür, Sinema

Yeşilçam Mı Klasik Amerikan Sineması Mı?

Dünya’da adından sıkça söz ettiren ve sinema dünyasının cenneti konumundaki Hollywood, geçmişten günümüze teknolojiyle tanışarak büyük değişim yaşadı. Ülkemizde ise sinema sektörünün temeli klasikleşmiş filmleri ile ‘Yeşilçam’ olarak biliniyor. Unutulmaz filmleri ile hem ülkemizdeki Yeşilçam yapıtları hem de Hollywood’un geçmiş dönem yapıtları hayatımızda yer etmiş durumda.

yesilcam-filmleri.jpgKimi zaman Godfather filminin baş karakteri Al Paçino ve Marlon Brando ile can bulurken konuşma ve mizahı hala akıllarda. Yeşilçam için ise usta oyuncu Kemal Sunal’ın kimi zaman Şaban ismiyle canlandırdığı karakterler kimi zaman ise sıradan bir halk karakterinin yaşam zorlularında güldüren ve ağlatan mizahı akıllarımızda yer etmiş durumda.

eski-holywood-filmleri.jpg

Özellikle uzay ve bilim kurgu filmlerinin artış gösterdiği 90’lı yıllar sonrasında ise hem klasikler Hollywood dünyası içim hem de Yeşilçam filmleri için sonun başlangıcı oldu. Hatta Türk sineması adına çekilen yabancı özentili süpermen ve uzay içerikli filmler komedi konusu haline gelmişti. Teknoloji ile birlikte toplumsal içerikten uzak popüler kültüre özgü filmler çekilmeye başlandı. 

Peki siz ne düşünüyorsunuz?

  1. Yeşilçam mı eski Hollywood yapımları mı?

    1. Bence Yeşilçam filmleri daha iyiydi
    2. Bence klasik Hollywood açık ara önde
    3. İkisi de döneminin en iyi yapıtlarını vermiş
    4. Yeşilçam ile hollywood kıyaslanamaz
    7 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir