Eğlence, Medya

Yılın Adamı: Bradley Cooper

Bradley Cooper’ın Hayatı

Bradley Cooper 1975 yılının ocak ayında Persilvanya’da dünyaya gelmiş ama Jenkintown’da büyümüştür. Annesi Gloria adında bir İtalyan-Amerikan, babası Charles adında bir İrlanda-Amerikandır. Bir de Holly ismine bir kız kardeşi vardır. Katolik olarak yetişen Bradley Cooper,1997 yılında okuduğu üniversitedeki öğrenci değişim programı ile Fransa’ya gitmiştir. Böylece akıcı olarak Fransızca da konuşabiliyor duruma gelmiştir. Eğitimine 2000 yılında Newyork’ta he New School’da güzel sanatlar bölümünde oyunculuk eğitimi alarak devam etmiştir.

Bradley Cooper’ın Özel Hayatı

2006 yılında Jennifer Esposito ile evlenen Bradley Cooper,2007 yılında Jennifer Esposito’nun, kendisine boşanma davası açtığını açıklamıştı. Bradley Cooper, 2010 yılının eylül ayında ise, yaklaşık bir yılı aşkın süredir Renee Zellweger ile birlikte olduğunu açıklamış ancak People dergisi, 2011 yılının mart ayında çiftin ayrıldığını duyurmuştu. Daha sonra Zoe Saldana ile birliktelik yaşamaya başlamıştı. The Words filminin setinde tanışmış olan çift de çok geçmeden birlikteliklerine son vermişlerdi. Bradley Cooper 2015 yılının nisan ayından beri Irina Shayk ile birlikteliğini sürdürüyor gibi görünüyor.

Bradley Cooper’ın Kariyer Hayatı

Oyunculuk serüvenine 1999 yılında Sex And The City dizisi ile başlayan Bradley Cooper, o dönemlerdeki büyük başarısını Alias dizisinde yakalamıştı. Alias dizisinden önce,2001 yılında, Wet Hot American Summer filminde rol almıştı. 2002 yılında sinemada yayınlanmayan sadece DVD ve Blu-Ray olarak piyasaya sürülen Changing Lanes isimli psikolojik bir gerilim filminde de oynamıştı.

2005 yılında Fox’da Kitchen Confidental adlı dizide Anthony Bourdain karakteri ile  başrol oynamıştı. Fakat dizi olumlu eleştiriliyor olmasına karşın yayından kalkmıştı.

2007 ve 2009 yılları arasında ise Yes Man filminde yer alan Bradley Cooper, 2009 yılında The Hangover filminde de rol almıştı. Bu filmden elde ettiği başarı ile 13. Hollywood Film Festivali ve Hollywood Awards da Hollywood komedi ödülünü almaya hak kazanmıştı. Elde ettiği bu büyük başarıdan sonra Cooper Shave Magazene’e, sanki hayatında hiçbir şey değişmemiş gibi, aslında her şeyin aynı olduğuna dair cümleler kurarak kısa bir röportaj vermişti.

2010 yılına gelindiğinde ise, Garry Marshall yönetmenliğinde çekilen Valentine’s Day filminde rol aldığını görmüştük. Büyük bir başarı elde eden bu filmin ardından, yine aynı sene içinde A takımı dizisinin sinema uyarlamasında da Faceman Eck karakteri görmüştük kendisini.

2011 senesinde Limitless filminde başrol oynamıştı. Bildiğiniz gibi bu film, 2001 yılında yayınlanan The DArk Field kitabından uyarlamaydı. Yine aynı sene, The Hangover Part 2‘de de yer alan Bradley Cooper kariyerine bir seri film eklemiş olmuştu. İşte tam da bu yıl,eylül ayında, GQ İngiltere tarafından, Yılın Adamı ödülüne layık görülmüştü. Ardından kasım ayında ise People dergisi tarafından Yaşayan En Seksi Erkek seçilmişti.

Ödüllerin ardından kariyerine hız kesmeden devam eden Bradley Cooper, 2012 yılında The Words filminde oynamıştı. Yine aynı sene içinde, Silver Linings Playbook ve The Palace Beyond The Pines adlı filmlerde de başrol oynamıştı. 2013 yılında The Hangover Part3,American Hustle; 2014 yılında Serena, Galaksinin Koruyucuları ve Amerikan Spiner; 2015 yılında Overcooked filmlerinde oynayarak kariyerini sürdürmekte olduğunu biliyoruz. Başarılarının devamını diliyor, tekrar ödülleri kovalamasını bekliyoruz. Zira daha çok işler başaracak gençlikte görünüyor kendisi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir