Spor

Zeynep Demirel Doğumdan 11 Gün Sonra 14 Kilo Verdi! İşte Sırrı!

 Kolay görünmese de, doğumdan sonra hızla zayıflamak için 8 yöntemi uygulayarak hamilelik kilolarından kurtulmak mümkün

1- DİYET YAPMAYIN!

Garip gelebilir, ancak resmi bir “diyet” programı, gebelik sonrası kilo verme hedefinize darbe vurabilir. Uzmanlar dengeli beslenmeyi öneriyor. Bunun için de sağlıklı gıdalara yönelerek aç kalmamak önemli. Evinizde, çantanızda tokluk hissi sağlayacak ve enerji verecek farklı atıştırmalıklar bulundurun.

zeynep-demirel-kilolari.jpg

2- “SÜPER GIDALAR” TÜKETİN

Balık, “süper gıdalardan” biridir; yenidoğanların sağlıklı bir beyin ve sinir sistemi geliştirmesine yardımcı olur. Özellikle somon, sardalya ve orkinos gibi soğuk su balıkları, doktorların öncelikli önerisi. Süt ve yoğurt da süper gıdalardır, kalsiyum zengini bu gıdalar kemiklerinizi güçlü tutar. Ve proteini unutmayın. Et, tavuk ve fasulye gibi yağ oranı düşük, protein ve lif oranı yüksek gıdalar daha uzun süre tok tutan besinlerdir.

3. MÜMKÜNSE EMZİRİN

Bazı çalışmalar, yeni annelerin sadece emzirme ile eski kilosuna daha hızlı geri dönüş yapabileceğini gösteriyor. Bağışıklığı artırmak ve bebeğin gelişiminde emzirmenin rolü çok büyük. Sütü artırmak bahanesi ile canınızın istediği herşeyi yememek de “yapılması gereken”ler arasında.

zeynep-demirel-nasil-kilo-verdi.jpg

4. BOL SU İÇİN

Gün boyunca bol miktarda su içmeniz vücudunuzun sıvı ihtiyacını karşılayacak, aynı zamanda tokluk hissi yaratacak. Uzmanların tavsiyesi günde 8 bardak.. Araştırmalar, bol su tüketiminin metabolizmayı hızlandırdığını söylüyor.

zeynep-demirel.jpg

5. HAREKET EDİN

Yeni annelerin çoğu uykusuzdur ve egzersiz yapmayı düşünmek bile bunaltıcı gelir. İşe yakın civarda gerçekleştireceğiniz kısa süreli yürüyüşlerle başlayın. Eğer iyi hissediyorsanız ertesi gün biraz daha uzaklaşın. Bunu altı haftalık kontrolünüz olana kadar yapın, 2 ay kadar sonra haftada 3-5 kez 20-30 dakika kardiyo yapmaya hazır olduğunuzu göreceksiniz.

6. UYUYUN

Gece boyunca sizi tekrar tekrar çağıran bebeğiniz olduğunda sekiz saatlik uyku almak imkansız gibi görünebilir, ancak uykudan yoksun kalmak kilo vermeyi zorlaştıran unsurlardan. Bebeğiniz uykuya daldığında siz de kestirin, ev işlerini bir süre geri plana atmaya çalışın. Böylelikle uzun süreli bir uyku eksikliği yaşamayacaksınız ve enerji seviyenizi ve potansiyel açlık hissinizi kontrol altında tutacaksınız.

7. YENİ ANNELERLE BİR ARAYA GELİN

Düzenli egzersiz yapmak için diğer annelerle bağlantı kurmak yararlı olabilir. Sosyalleşme ihtiyacınızı gidermeniz ve birlik olma hissi, enerji toplamanız ve hareket etmeye heves duymanızı sağlayacak.

8. YARDIM ALIN

Doktorunuzdan ve diyetisyenden size özel öneriler isteyebilirsiniz. Diyetisyen, kilo vermeyi ve egzersiz yapmaya ne zaman başlayacağınız konusunda size rehberlik ederken, kilo vermeyi güvenli ve etkili bir şekilde sağlayacak bir yemek planı tasarlamanıza yardımcı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir