Medya, Sinema, Sizce

90’lı Yıllara Damgasını Vurmuş En Sevilen Televizyon Karakterleri

Özel kanallar yeni açılmaya başlamış ve farklı TV programları izleme fırsatı doğmuştu. İzlediğimiz dizilerden ayrı bir keyif aldığımız bu dönemde dizilerdeki karakterlerin bizde ayrı bir yeri vardı. Buyurun, 90’lı yıllarda en çok sevilen dizi karakterlerine bakalım.

bizimkiler-dizisi-sarhos.jpg

Baykuş (Sarhoş) Cemil/Bizimkiler

Bizimkiler dizisi Türk televizyon tarihine geçmiş efsane bir dizidir. Karakterlerin bizden, ailemizden, çevremizden olması belki de bu diziyi bu kadar uzun soluklu ve sevilen bir dizi yapan faktördü. “Sevim koş” repliği ile hafızalarımıza kazınan apartmanın sarhoş Cemil’i veya namı diğer Baykuş Cemil’i bu dönemde sevilen televizyon karakterlerindendir.

kaygisizlar-memnun.jpg

Memnun Kaygısız/Kaygısızlar

Ne beleşçi adamdın sen Memnun Kaygısız. 3 eş ve toplam 36 çocuk! Memnun Kaygısız dönemin sevilen karakterlerindendir.

Sürahi Hanim/ İnce İnce Yasemince

Kaynanaların pirisin sen! Oğlunu seven ama gelinini deli eden bu sinsi ve bir o kadar da sevimli ihtiyar herkes tarafından çok sevilmişti. “Ben hasta ve yaşlı bir kadınım” repliği ise hâlâ hafızalarımızda.

Yusuf Miroğlu / Deli Yürek

Mafya ve derin devlet dizilerinin atası kabul edilen bu muhteşem dizi de kalbimizde ayrı bir yere sahip. Kenan Imirzalıoğlu’nun hayat verdiği ilk karakter olan Yusuf Miroğlu aradan yıllar geçse de unutulmadı.

cilgin-bedis.jpg

Necmi Dede / Çılgın Bediş

Bir zamanların efsane dizisi. Zamanımızdaki gençlik dizilerinin atası da diyebiliriz. Dizide Selahattin Taşdöğen’in oynadığı Necmi Dede karakteri çok sevilmişti. Yaşlı başlı bu çapkın dedemizin sahneleri diziye ayrı bir tat veriyordu.

Feridun Bitir/Ayrılsak da Beraberiz

“Yırttık abicim yırttık” repliği ile hafızalara kazınan Feridun Bitir, hiç unutulmayacak olan dizi karakterlerimizden. Bunca yıl geçmesine rağmen o bir türlü başarıyla sonuçlanmayan yırtma projelerini özlemedik desek yalan olur.

Listemize koyamadığımız ama unutmadığımız daha nice karakter var: Sıdıka (Sıdıka), Memoli (Yılan Hikayesi), Kıvırcık (Mahallenin Muhtarları), Fırıldak Ömer (Çiçek Taksi), Mükremin Çıtır (Bir Demet Tiyatro).

  1. Sizin en sevdiğiniz karakter hangisiydi?

    1. Baykuş (Sarhoş) Cemil
    2. Feridun Bitir
    3. Sürahi Hanim
    4. Diğer (Lütfen yorumlarda belirtiniz)
    5 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir