Gündem, Haberler

Nuriye Gülmen Tahliye Edildi

KHK nedeni ile ihraç edildiği işine geri dönmek için açlık grevine başvuran Nuriye Gülmen bu grevi, 269 gündür sürdürüyordu. 193 gündür de tutuklu bulunan Nülmen, örgüt üyeliği suçundan mahkum edildi. Gülmen’in tahliyesine karar verildiği için, mahkemeye gelmeden yargılama süreci tamamlanmış oldu. Gülmen ile tutuksuz sanıklar Semih Özakça ve Acun Karadağ ise haklarında bulunan tüm suçlardan beraat edildi. Karar, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Sincan Cezaevi Kampüsü’nde bulunan duruşma salonunda alındı. Semih Özakça ve Acun Karadağ duruşmaya bizzat katılırken, Numuna Hastanesi’nde mahkum koğuşunda kalan Gülmen ise SEGBİS sistemi ile duruşmayı takip etti. Sistemdeki arızalar nedeniyle, Gülmen’in savunması sırasında sık sık ara verilmek zorunda kalındı. Görüntünün donması gibi sebeplerden ötürü, Gülmen savunmasının bazı bölümlerinde tekrar etmek zorunda kaldı.

Açlık Grevi Örgüt Talimatı Değil

Tanık olarak dinlenen Veli Saçılık, Gülmen ve Özakça’nın eylemlerine destek veren ve bu anlamda eylemler yapan kişiler arasındaydı. Saçılık, Gülmen’in açlık grevinin bir örgütün talimatı olmadığını söyledi. Açıklamalara göre açlık grevi önerisi, Saçılık tarafından ortaya atılmış. Sanık olan Acun Karadağ ise, mahkeme heyetini ve mahkeme sürecini eleştirmeden duramadı. Duruşmaya tekerlekli sandalye ile katılan Semih Özakça ise, tepkilerini önce oturma eylemi olarak gerçekleştirdiklerini ancak polisin sert tepkisinden sonra açlık grevine dönüştürdüklerini ifade etti.

Gülmen Duruşmaya Ölüm Pahasına Katılmak İstedi

Sağlık koşulları nedeniyle duruşmaya katılması söz konusu olmayan Gülmen ise, duruşmaya katılmak için ölüm riskini üzerine aldığını gösterir bir belge imzalamayı kabul ettiğini ancak izin verilmediğini belirtti. Hastanede bulunduğu koşullardan şikayet eden Gülmen, sürekli açık olan beyaz bir ışık altında uyumak zorunda bırakıldığını söyledi. Açlık grevinin kendisine verdiği zararın farkında olduğunu söyleyen Gülmen, uyuyabilmek için lambaları poşetle kapatmaya çalıştıklarını da ifade ederek, hastane koşullarının ne kadar yıpratıcı olduğundan bahsetti. Gülmen, savunmasının ardından örgüt üyeliği suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı ve tahliyesine karar verildi. Tutuksuz sanıklar olan Özakça ve Karadağ ise tüm suçlardan beraat etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir