Haberler, Siyaset

Erdoğan ve Yakınları, Kılıçdaroğlu’na Dava Açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı yakınları ile ilgili çarpıcı iddialarda bulunan Kılıçdaroğlu, manevi tazminat istemi ile dava konusu oldu. Erdoğan ve iddiada ismi geçen yakınları tarafından açılan manevi tazminat davasında istenen miktar ise 1 milyon 500 bin TL olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Ahmet Burak Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen, dünürü Osman Ketenci ve iş adamı Mustafa Gündoğan’ın avukatları tarafından yazılan dilekçe, İstanbul Anadolu nöbetçi asliye hukuk mahkemesine verildi.

Dilekçe İçeriği Ve Kılıçdaroğlu’nun İddiası

28 Kasım’da gerçekleştirilen CHP grup toplantısında, Erdoğan ve yakınları hakkında ciddi iddialarda bulunuldu. Erdoğan ve yakınlarının “küçük düşürücü, aşağılayıcı, gerçek dışı ithamlar” olarak dilekçede nitelendirdiği bu iddialar, Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. Avukatlar, bu gibi ithamların müvekkillerini toplumun kin ve nefretine maruz bıraktığını sebep göstermesi ile Kılıçdaroğlu’na 1 milyon 500 bin liralık tazminat davası açıldı.

Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan ve Ailesi Hakkındaki İddiaları

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akrabalarının vergi vermemek için yurt dışında şirket kurduklarını ve milyon dolarları bulan miktarlardaki bütçelerin bu şirkete aktarıldığını iddia etmişti. Bu durumda, topluma “dolarlarınızı bozdurun” çağrısı yapmanın haksızlık olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, istenen ispatlara da sahip olduğunu belirtmişti. Kılıçdaroğlu tarafından sunulan belgelerin doğruluğu hakkında da çeşitli haberler bulunuyor. Kılıçdaroğlu, bu haberlerin partiyi karalama kampanyaları olduklarını da açıklamalarında belirtmişti. Sosyal medya hesaplarından da ağır ithamlarda bulunan Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan tarafından gelen dava isteminden sonra nasıl bir tutum izleyeceği merak ediliyor. Hiçbir şeyden korkmadığını belirten Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın hiddetinin ve korkusunu çok iyi anladığını söyledi. Erdoğan’ı, yıllarca Türkiye’nin altını oymuş bir yönetimin baş aktörü olarak tanımlaması gibi açıklamalar iki taraf arasındaki gerilimin hızlı bir şekilde yükselmesine neden oldu.

İddialara Konu Olan Şirketin Sahibinden Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve akrabalarının vergi ödememek için para transfer ettiği iddia edilen şirket olan Bellway Ltd.’nin sahibi, şirket hesaplarının ve arşivlerinin incelendiğini ve iddia edildiği gibi bir para hareketinin yaşanmadığını açıkladı. İddialar ve yalanlamalar devam ettikçe, toplumdaki kafa karışıklığı sürmeye devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir