Gündem, Haberler

Reza Zarrab Ve Yakınlarının Mal Varlıklarına El Konuldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ABD’de gerçekleştirilen davada tanık olarak yer alan Reza Zarrab’ın ve yakınlarının mal varlıklarına el koydu. El koyma gerekçesi ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güvenliği ve iç ya da dış siyasal yaralar bakımından gizli kalması gereken bilgilerin saklanması olarak açıklandı. Zarrab’ın sahip olduğu belgeleri, yabancı devletlerin lehine kullanmasının da önüne geçmek için bu şekilde bir önlem alındı. El konulan mallar arasında ne gibi belgelerin yer aldığı ise merak konusu oldu. Türkiye gündeminde önemli bir yer kaplayan Reza Zarrab’ın eşi Ebru Gündeş’in mallarına el konulmaması ise dikkatleri çekti. Ebru Gündeş listede yer almasa da, kızı Alara Sarraf ve diğer yakınların ismi listede yer alıyor.

Mal Varlıklarına El Konulan Kişiler

Savcılık tarafından mal varlıklarına el konulan kişiler arasında Rıza Sarraf, Alara Sarraf, Hüseyin Sarraf, Şebnem Sarraf, Can Sarraf, Mehmet İbrahim Burhanettin, Behruz Büyükoğlu, Mehmet Mehdi Culazade, German Ghanbari Arablou, Hüseyin Karabeyli, Bahram Dargan Moghaddam, Aydın Harazi, Serdar Güneş, Ali Hossein Zadeh, Göksel Kum, Perviz Leki, Ahmet Saygın, Omid Mohagieh, Hüseyin Nobar, Mohammed Deza, Ali Polat bulunuyor.

Rıza Sarraf’ın Mal Varlığı Hakkında Bilgiler

Türkiye’nin önemli zenginlerinden biri olan Rıza Sarraf’ın ciddi bir mal varlığı bulunuyor. İstanbul Boğazı’nda Kanlıca’da iki adet yalı ve Kandilli’de bir adet köşk el konulan mallar arasında yer aldı. 12 milyon değerindeki “Challenger 300” tipli özel jet, 1 milyon 50 bin lira değerindeki Nazmi Ziya’nın “Kendi Evi” tablosu, Büyükçekmece’de bulunan 47 adet daire,  1 milyon 850 bin değerindeki yazlık, İstanbul’da 4 milyon liralık daire, Bakırköy’de 3 adet süper lüks daire, Metroport Busidence Plaza’da yer alan iki ofis katı, Tuzla’daki fabrika da el konulan mallar arasında yer aldı.

Toplamda 300 milyon liralık bir gayrimenkul varlığı bulunan Reza Zarrab, bazı şirketlerin ortaklığını da yapmaktaydı. Ortak olduğu şirketler ise Roysar Denizcilik Endüstriyel Makine Ve Kıymetli Madenler Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Roysar Holding Anonim Şirketi, Roysar Gıda Dış Ticaret Limited Şirketi, Roysar Altın Ticaret İthalat Ve İhracat Limited Şirketi, Are Havacılık Anonim Şirketi, Roysar Mobilya Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olarak sıralanıyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir