Dünya, Haberler

“Ayak Kokusu” ile İnsanları Rahatsız Eden Yolcu Gözaltına Alındı

Kamu huzuruna zarar vermek, yasal açıdan ciddi bir suç olsa da bazı ülkelerdeki cezai yaptırımlar yeterli seviyede değil. Hindistan’da, bu konuda dünyaya örnek olarak gösterilebilecek bir olay meydana geldi. Otobüse binen bir adam, ayakları koktuğu için kamu huzuruna zarar verme suçundan tutuklandı. Ülkenin başkentinde gerçekleşen bu olay, adamın otobüste ayakkabılarını ve çoraplarını çıkarması ile patlak verdi. Koku yüzünden rahatsız olan yolcular ve adam arasında tartışma çıktı.

Ayak Kokusu Yüzünden Polislik Oldu

Delhi’de Himachal Pradesh’e gitmek için otobüse binen 27 yaşındaki Prakash Kumar, otobüste daha rahat etmek için önce ayakkabılarını sonra ise çoraplarını çıkardı. Oldukça sakin bir gün geçiren Kumar, bu hareketi sonucunda karakolluk olacağından habersizdi. Çoraplardan yayılan kokudan rahatsız olan yolcular, çoraplarını çantasına koyması ya da dışar atması konusunda ısrarcı olunca tartışma çıktı. Kendisine gelen şikayetlere tepki gösteren genç adam, tartışmayı büyüttü. İki taraf arasında anlaşma sağlanamadığı için durumdan şikayetçi olan otobüsteki yolcular, otobüs şoförüne istikameti değiştirerek en yakın karakola gitmesini istedi. Şoför de durumdan rahatsız olanlar arasında yer aldığı için, yolcuların isteklerini hemen kabul ederek otobüsü karakola götürdü. Karakola taşınan olay sonucunda, Prakash Kumar, kamu huzuruna zarar verdiği için tutuklandı. Tutuklamanın ardından serbest kalmak için kefaret ödemek zorunda kalan Prakash Kumar, ayak kokusunun sonuçlarını ağır bir şekilde ödemiş oldu.

Çoraplarının Kokmadığı Konusunda Israr Etti

Kefaret ödeyerek serbest kalan genç adam, polise yaptığı savunmada çoraplarının kokmadığı konusunda ısrarcı oldu. Yolcuların hiçbir sebep olmadan tartışma çıkardığını iddia eden genç adam, ne kadar uğraşsa da kendisini haklı çıkaramadı. Genç adamın çorabından yayılan kokunun polisi de ikna etmesi ve otobüsteki tüm yolcuların genç adamdan şikayetçi olması ile, genç adam tutuklanmaktan kurtulamadı. Hindistan’da bu gibi olaylara karşı ciddi bir şekilde prosedür uygulanması, kamu huzurunu bozmanın ne kadar önemli bir suç olduğunu tüm dünyaya tekrar hatırlattı. BBC gibi, pek çok yerde yayınlanan bu haber, internet üzerinde de oldukça popüler oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir